18. srpnja 2024.

Svečano uručeni Ugovori za izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju luka za javni promet te sanacije plaža u Novalji, Senju i Karlobagu

Danas su u Novalji u Poduzetničkom centru Ragan svečano uručeni Ugovori temeljem kojih Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture svake godine dodjeljuje sredstva za projekte Županijskih lučkih uprava te gradova i općina, na području svih 7 obalno-otočnih županija.

Sredstva za navedene projekte dodjeljuju se iz nacionalnih sredstava odnosno Proračuna Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, temeljem Odluke ministra.

Svečanoj dodjeli ugovora uz domaćina gradonačelnika Grada Novalje Ivana Dabu sa suradnicima nazočili su potpredsjednik Vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sa suradnicima, ministrica poljoprivrede Marija Vučković sa suradnicima, župan Ličko-senjske županije Ernest Petry u pratnji zamjenice župana Jasne Orešković Brkljačić, gradonačelnik Grada Senja Jurica Tomljanović, načelnik Općine Karlobag Boris Smojver, ravnatelj Lučke uprave Senj Ante Stipić te ravnatelj Lučke uprave Novalja Tomislav Kustić.

Ugovore koji se odnose na sanacije pomorskog dobra u općoj upotrebi u ukupnoj vrijednosti 350.000 eura svečano je uručio potpredsjednik Vlade i resorni ministar Oleg Butković.

Gradu Novalji uručena su sredstva u iznosu od 80.000,00 eura za „Izgradnja šetnice oko punte vrtića- faza II.“, a ugovor je potpisao gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo.

Gradu Senju uručena su sredstva u iznosu od 140.000 eura za „Kupalište Banja – Sanacija i obnova postojeće zgrade i dijela pripadajućeg okoliša – Jablanac, za što je ugovor potpisao gradonačelnik Grada Senja Jurica Tomljanović.

Općini Karlobag uručena su sredstva u iznosu od 130.000 eura za „Sanacija Hotelske plaže I. faza“. Ugovor u ime Općine Karlobag potpisao je načelnik Boris Smojver.

Ugovore koji su usmjereni na sufinanciranje projekta lučke infrastrukture također je uručio potpredsjednik Vlade i resorni ministar Oleg Butković, Ugovori su uručeni Lučkim upravama u ukupnom iznosu od 1 milijun 640 tisuća eura.

Lučkoj upravi Novalja uručena su sredstva u iznosu od 500 tisuća eura za izvođenje „Rekonstrukcija i dogradnja lojp u gradu Novalja- 2. Faza“. Ugovor je potpisao ravnatelj Lučke uprave Novalja Tomislav Kustić.

Lučkoj upravi Senj uručena su sredstva u iznosu od 1 milijun i 140 tisuća eura za „Izvanredno održavanje dijela luke Barić Draga – II., III. I IV. Faza“, te za „Izvanredno održavanje dijela luke Karlobag – III. Faza“, kao i za „Izvanredno održavanje luke Senj- 1 i 2 etapa – Vi Faza“, i za „Izvanredno održavanje luke Senj – 3 etapa – VI. faza“. Ugovore je potpisao ravnatelj Lučke uprave Senj Ante Stipić.

Ova velika ulaganja u projekte Županijskih lučkih uprava te gradova i općina, na području svih 7 obalno-otočnih županija možemo nazvati renesansom na hrvatskoj obali, budući da se nikada nije ulagalo u hrvatske luke kao posljednjih nekoliko godina, zahvaljujući Vladi RH predvođenoj premijerom Andrejom Plenkovićem.