12. srpnja 2024.

[FOTO] Izgrađeno novo parkiralište za potrebe ambulante Doma zdravlja u Brinju – uloženo 113 tisuća eura

BRINJE – Kako bi se proširio dosadašnji parkirališni prostor kod ambulante odnosno Doma zdravlja u Brinju, Ličko-senjska županija, u suradnji s Općinom Brinje, pokrenula je postupak izgradnje predmetnog parkirališta, a sve u cilju kako bi se stanovnicima i korisnicima ambulante te zaposlenicima ustanove osigurao potreban broj parkirališnih mjesta.

Općina Brinje je temeljem provedenog postupka javne nabave zaključila Ugovor o izvođenju radova s obrtom „Grič“ iz Otočca, čija ukupna vrijednost iznosi 113.400 eura.

Sredstva za izgradnju parkirališta su osigurana zajedničkim sufinanciranjem iz proračunskih sredstava Ličko-senjske županije koja je osigurala iznos od 86.800 eura odnosno 76 % vrijednosti investicije, dok je Općina Brinje osigurala 26.600 eura odnosno 24 % potrebnih sredstava.

Više o svemu rekao nam je načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić.

Ispred ambulante Doma zdravlja Brinje do sada je bilo svega desetak parkirališnih mjesta. Radovi na proširenju parkirališta započeli su 4. svibnja. Izgradnjom novog parkirališta ispred Doma zdravlja osigurano je više od 30 novih parkirališnih mjesta.
Cilj nam je bio osigurati dovoljan broj uređenih parkirnih mjesta za korisnike i djelatnike Doma zdravlja, kao i olakšati pristup ambulanti za osobe s invaliditetom, a ujedno se poboljšava i kvaliteta zdravstvene zaštite na području Brinja, zaključio je načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić. Ovim putem zahvaljujem županu Petryju koji je prije približno godinu dana obećao izgradnju parkirališta, čemu smo danas svjedoci da se obećanje ispunilo.

Ličko-senjski župan Ernest Petry naglasio je da je predmetna investicija samo jedna od mnogobrojnih koje Županija u suradnji s Gradovima i Općinama zajednički realizira na području cijele županije.
“Velika je čast i zadovoljstvo da zajedničkim zalaganjem koristimo povijesnu prigodu kako bi sinergijskim radom razvijali cijelu Ličko-senjsku županiju u korist naših stanovnika”.

Nakon izjava, župan Petry i načelnik Fumić, presijecanjem svečane vrpce su i simbolički otvorili novo parkiralište u Brinju, nakon čega su zajedno obišli i dječji vrtić u Brinju.

Najbolje iz Like