12. srpnja 2024.

Lika Quality proizvodi sada dostupni i u Karlobagu!

Vođeni mišlju o širenju prodaje Lika Quality proizvoda, osim u nacionalnim parkovima Plitvička jezera i Paklenica, Poljoprivredna zadruga Lika Coop danas je otvorila novo prodajno mjesto u Karlobagu, atraktivnoj i turistički zanimljivoj destinaciji, u marketu Tušak, gdje se pruža sjajna prilika za prezentaciju i prodaju domaćih proizvoda, poput sira i mliječnih proizvoda, rakija i likera, kozmetike, suvenira i ostalih rukotvorina, kako domaćim ljudima, tako i domaćim i stranim turistima.

Zajedničkim snagama Poljoprivredne zadruge Lika Coop i Klastera Lika Destination širi se prodaja i povećava se vidljivost rada. Proizvodi s oznakom Lika Quality proizvedeni su na području destinacije Lika sukladno svim zakonskim propisima, a odlikuje ih viši stupanj kvalitete i imaju uporište u tradiciji. Trenutno je uključeno 64 proizvođača s ukupno 174 proizvoda koji su prošli selekciju kriterija sustava Lika Quality.

Lika Quality vođen je filozofijom održivog razvoja jer potiče veću lokalnu proizvodnju i potrošnju i na taj način podržava radna mjesta domaćeg stanovništva i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, dok sustav jamči kvalitetu i lokalnu proizvodnju s uporištem u tradiciji, a lokalni proizvođači uključeni su u turistički razvoj.

 Javni poziv za iskazivanje interesa za korištenje Znaka ”Lika Quality” raspisan je 16. travnja 2024. i traje do 16. svibnja 2024. Sve detalje i informacije možete pronaći na https://www.lika-destination.hr/.

Lika Destination