18. srpnja 2024.

Uskoro otvorenje nove tvornice organskog gnojiva od ovčje vune u Otočcu

Neslužbeno doznajemo da će u mjesecu srpnju, u Otočcu, biti službeno otvorena nova tvornica organskog gnojiva od ovčje vune.

Ovaj projekt nosi naziv “Eko Lika Greennovation” i predstavlja revolucionarni korak prema održivom i ekološki prihvatljivom poljoprivrednom pristupu. Vlasnica tvornice, gospođa Dragica Jerkov, koja je već stekla reputaciju kao uspješna poduzetnica, odlučila je iskoristiti bogatstvo ovčje vune kao izvor visokokvalitetnog organskog gnojiva.

Gnojivo od sirove ovčje vune, već poznato kao “Woolee organsko gnojivo“, predstavlja inovativnu alternativu konvencionalnim gnojivima na tržištu. Ova vrsta gnojiva ima brojne prednosti, ne samo za poljoprivrednike već i za okoliš. Ovčja vuna je prirodni materijal koji se često odbacuje kao otpad, ali Eko Lika Greennovation će to promijeniti. Tvornica će prerađivati ovčju vunu i pretvarati je u visokokvalitetno gnojivo koje će obogatiti tlo i potaknuti rast različitih vrsta usjeva.

Gospođa Jerkov je već napravila značajan pomak u domaćem poljoprivrednom sektoru sa svojim inovativnim pristupom. Njezina tvornica će koristiti napredne tehnologije i procese kako bi osigurala visokokvalitetno gnojivo koje će zadovoljiti potrebe poljoprivrednika. Osim toga, Eko Lika Greennovation će biti potpuno usklađena s ekološkim standardima i certifikatima, što će pridonijeti zaštiti okoliša i održivom razvoju.

Otvaranje tvornice organskog gnojiva od ovčje vune u Otočcu predstavlja važan korak prema održivom razvoju poljoprivrede, ali i otvaranju novih radnih mjesta. Eko Lika će koristiti sirovinu koja se inače odbacuje kao otpad i pretvoriti je u vrijedan resurs koji će koristiti poljoprivrednicima u njihovom uzgoju. Ovaj projekt je primjer kako se inovacija, ekologija i poljoprivreda mogu spojiti.

Najbolje iz Like