15. lipnja 2024.

Vrhunski talenti na pozornici, Glumci u Gospiću!

I ove godine u srpnju, Gospić će biti domaćin nevjerojatnog kulturnog događaja – Glumci u Gospiću. Ova manifestacija privlači ljubitelje kazališta iz cijele Hrvatske, a događa se već tradicionalno svake godine. Početak svečanosti je zakazan za 12. srpnja u 20:00 sati u Kulturno informativnom centru Gospić.

Program otvara izuzetna kazališna predstava “Susjedi” u izvedbi Teatra Kerekeš, koja je već osvojila srca publike diljem Hrvatske. Ova urnebesna komedija garantira smijeh i dobru zabavu, te će definitivno zapaliti atmosferu. Nakon toga, 13. srpnja, na rasporedu je predstava “Po istinitom događaju” koju izvodi Pero Jurčić. Predstava je autorski projekt glumca Pere Juričića koji prati ključne trenutke u životu jednog čovjeka, od njegovih prvih sjećanja pa sve do umirovljeničkih dana. Juričić na vrhunski način prenosi emocije i prikazuje različite faze života. Još jedan nevjerojatan kazališni doživljaj vas očekuje 21. srpnja od 21:00 sat predstava “Hotel Nostalgija” koju izvodi Teatar Lectirum.

Sve predstave održavaju se u atriju KIC-a Gospić, što pruža prekrasan ambijent za uživanje. Ovaj otvoreni prostor omogućuje posjetiteljima da se opuste pod zvjezdanim nebom i istinski uživaju u svakom trenutku predstave.

Glumci u Gospiću privlače pozornost svake godine i postaju nezaobilazan događaj za sve ljubitelje kazališta. Ova manifestacija pruža priliku da se uživa u vrhunskim izvedbama, talentu i umjetnosti glumaca. Svakog ljeta, grad Gospić postaje središte kazališne scene u regiji, okupljajući brojne talentirane glumce i umjetnike iz cijele Hrvatske. Jedan od ključnih protagonista i idejni tvorac projekta “Glumci u Gospiću” je gospićanin koji je svoj radni vijek proveo u Zagrebu s raznim umjetnicima, Drago Asić – Lika.

Stoga, ne propustite priliku da budete dio ovog nezaboravnog kulturnog iskustva. Srpanj je mjesec kada Gospić postaje domaćin vrhunskog kazališta, stoga označite ove datume u svom kalendaru i pripremite se za nevjerojatne predstave koje će vas oduševiti i ostaviti bez daha. Glumci u Gospiću i ljeto u ovom prekrasnom gradu čekaju na vas!

Najbolje iz Like