19. srpnja 2024.

U Gospiću održana radionica za župne dopisnike Gospićko-senjske biskupije

Dana 16. ožujka 2024. godine u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Gospiću, u organizaciji Povjerenstva za pastoral medija Gospićko-senjske biskupije, održana je radionica za župne dopisnike s područja Biskupije.

Na samom početku sve prisutne pozdravio je kancelar i povjerenik za pastoral medija MišelGrgurić. U svom pozdravu naglasio je ulogu i važnost novinara. Naglašavajući bitne elemente poslužio se riječima pape Franje: „Svakodnevni posao novinara je istrošiti potplate svojih cipela ili hodati digitalnim ulicama uvijek slušajući ljude koje susreću“. Naglasio je tri važna elementa koje ističe papa Franjo, a to su bilježnica, olovka i pogled koji su važni elementi novinarskog djelovanja jer osim unutarnjeg promišljanja potiču na vanjsko djelovanje i svraćanje pozornosti na svakog čovjeka i događaj u duhu Evanđelja i istine.

U prvom djelu radionice predavanje na temu „Mali priručnik za veliku suradnju“ održala je voditeljica Tiskovnog ureda Gospićko-senjske biskupije gđa. Valentina Borovac. Kroz predavanje dala je smjernice i upute suradnicima, koji će surađujući s Tiskovnim uredom, u svojim župama djelovati kao župni dopisnici. 

Nakon održanog predavanja sudionici su kroz praktični dio imali zadatak napisati novinarski izvještaj.

U drugom djelu radionice predavanje i praktični dio na temu „Osnove fotografije i fotografiranja“ održala je gđa. Lucija Starčević. 

Susret je završio zajedničkim druženjem.

GSB