19. srpnja 2024.

Ministarstvo zdravstva odobrilo rad odjela za palijativnu skrb Doma zdravlja Otočac

Dom zdravlja Otočac dobio je zeleno svjetlo za pružanje palijativne skrbi u svom stacionaru. Rješenjem Ministarstva zdravstva utvrđeno je da su ispunjeni svi uvjeti potrebni za započinjanje te vrlo važne zdravstvene službe.

Prema Rješenju Ministarstva zdravstva, dozvolu za pružanje palijativne skrbi dom zdravlja ima od 11. ožujka 2024. godine, nakon što su detaljno pregledani prostorni kapaciteti, kvalifikacije radnika, kao i dostupnost potrebne medicinsko-tehničke opreme. Ovaj potez predstavlja ključni korak naprijed u pružanju podrške osobama s teškim i neizlječivim bolestima u Ličko-senjskoj županiji.

Ivan Furlan, ravnatelj Doma zdravlja Otočac, zahvalio je Ličko-senjskoj županiji i županu Petryju na predanosti i suradnji u realizaciji projekta te istaknuo kako je otvaranje odjela za palijativnu skrb postavilo snažne temelje za daljnji razvoj ove humane i neophodne djelatnosti.

Rješenje Ministarstva zdravstva, koje potvrđuje početak rada odjela, dolazi kao potvrda truda i ulaganja u unaprjeđenje zdravstvenih usluga u županiji.

Ovaj projekt je zasigurno veliki korak za zajednicu, a omogućit će pristup visokokvalitetnoj skrbi onima kojima je najpotrebnija. S rastućim potrebama za palijativnom skrbi, ova usluga će biti ključna u olakšavanju patnje i pružanju dostojanstva pacijentima u završnim fazama života.

Najbolje iz Like