19. srpnja 2024.

HDZ u Novalji održao veličanstveni skup

Sinoć je u prepunom Centru za kulturu Gozdenica u Novalji veličanstveno obilježeno 34 godine od utemeljenja Hrvatske demokratske zajednice za grad Novalju.

U nazočnosti velikog broja članica i članova proslava je protekla u svečanom raspoloženju, a nazočili su i visoki dužnosnici stranke koji su se obratili članstvu uz prigodno evociranje povijesti utemeljenja HDZ-a, postignute rezultate te planove za budućnost.

Svečanost je započela izvođenjem himne u izvedbi klape Bonaca, minutom šutnje za prvog predsjednika HDZ-a dr. Franju Tuđmana, poginule i umrle hrvatske branitelje te članice i članove HDZ-a.

Pjesmom “Nakanat” u izvedbi domaćih pjevača započeo je svečani te domaćin Ivan Dabo Đono, predsjednik GO HDZ Novalja i gradonačelnik Grada Novalje, koji se osvrnuo na početke i utemeljenje HDZ-a u Novalji, djelovanje u kriznim ratnim godinama, naporima u nastanku i razvoju grada Novalje, uz zahvalu braniteljima i središnjoj državnoj vlasti na potpori i podršci u realizaciji projekata.

Državna tajnica Irena Petrijevčanin kao sljedeća govornica u toplom obraćanju zahvalila je članstvu i gradonačelniku na radu i razvoju Grada i stranke te obećala punu potporu u svim segmentima, najavivši početak gradnje Policijske postaje u Novalji.

Državni tajnik Tomislav Družak pozdravio je nazočne i evocirao uspomenu nastanka HDZ-a te boravak na Pagu u devedesetim godinama kada je pomogao osnivanju stranke. Pozvao je članstvo na daljnju potporu i aktivnost kako bi zajednički mogli realizirati sve zadane projekte.

Uz klapu Bonaca sudionici su zapjevali te veseli dočekali sljedećeg govornika, predsjednika Županijske organizacije HDZ-a i župana ličko-senjskog Ernesta Petrya.
U posebno emotivnom i srčanom govoru uz burno odobravanje i ovacije svih prisutnih Ernest Petry pozvao je članstvo na još veću aktivnost i zalaganje u nadolazećoj izbornoj kampanji.

Kao posljednja govornica skupu se obratila ministrica turizma i sporta i posebna izaslanica predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, Nikolina Brnjac, koja se osvrnula na postignuća Vlade u proteklom periodu, povećanju plaća i mirovina za 60%, ostvarenju svih strateških ciljeva te osiguranju velikih sredstava za područje turizma u iznosu od 1.5 milijardi eura. Pozvala je prisutne na zajednički nastavak u radu i realizaciji novih projekata u budućoj Vladi koju će oformit HDZ.

Svečanost je završila uz pjesmu “Bože, čuvaj Hrvatsku” u izvedbi klape Bonaca i svih sudionika, a nastavilo se uz prigodan domjenak.

Prije velebnog skupa HDZ-a, u prostorijama Grada Novalje održan je službeni sastanak predstavnika Grada, Županije i Ministarstva turizma i sporta oko budućih projekata na području grada Novalje.

Najbolje iz Like