18. srpnja 2024.

Sjajni Milan Rukavina predvodio Hrvatsku do bronce

Hrvatska reprezentacija sportskog ribolova na moru pod vodstvom Gospićana Milana Rukavine ostvarila je izniman uspjeh na Svjetskom prvenstvu u ribolovu na moru sa štapom iz brodice U-21. Natjecanje je održano od 4. do 11. studenog 2023. godine u Irskoj, točnije u Crosshavenu, Cork. Hrvatski tim pokazao je svoje ribolovno umijeće, donoseći kući brončanu medalju u izuzetnoj konkurenciji.

Prvi dan natjecanja donio je uzbuđenje i iznenađenja. Milan Rukavina završio je drugi u kategoriji broda i impresivnih deveti pojedinačno. Unatoč izazovima, reprezentacija je ostala čvrsto na sjajnom trećem mjestu ukupno.

Drugi dan natjecanja donio je preokret. Rukavina je zauzeo prvo mjesto u kategoriji broda i impresivno peto pojedinačno. Ova iznimna individualna izvedba i dalje je održavala hrvatski tim na trećem mjestu.

Odlučujući, treći dan natjecanja bio je vrhunac uspjeha za Hrvatsku reprezentaciju. Milan Rukavina osvojio je prvo mjesto kako u kategoriji broda, tako i pojedinačno, pokazavši svoje izvanredno ribolovno umijeće. S ovim zadnjim uspjehom, hrvatski tim osigurao je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu.

Sveukupno, tri dana natjecanja bila su ispunjena izazovima, ali Hrvatska reprezentacija pod vodstvom Rukavine održala se na sjajnom trećem mjestu. Ovaj kolektivni napor rezultirao je iznimnim pojedinačnim i timskim uspjesima, a Hrvatska je zasluženo donijela brončanu medalju kući.

Milan Rukavina zahvalio se svojem timu, Hrvatskom savezu za sportski ribolov na moru, Savezu za sportski ribolov na moru Ličko-senjske županije, kolegama iz KŠRM “Bura Karlobag”, Zajednici Sportova LSŽ te Gradu Gospiću na podršci.

Hrvatska reprezentacija u ribolovu na moru U-21 ponosno je predstavila svoju zemlju na svjetskoj sceni. Ova brončana medalja svjedoči o izuzetnim sportskim vještinama, upornosti i timskom duhu koji krase hrvatske ribolovce.

Najbolje iz Like / Foto: Milan Rukavina