15. lipnja 2024.

BRAVO! Obitelj Butorac pohodila Jahorina ultra trail

Nakon završenog EP u Skyrunningu Dijana i Marijan Butorac pohodili su i Jahorina ultra trail od 22. do 23.7.2023. Ovo im je bio treći nastup zaredom na Jahorina ultra trailu koji organizira Olimpijski centar Jahorina. 

Utrka je organizirana u 4 staze, Mini, Midi, Maxi i Ultra, s ciljem za sve utrke na Jahorini, dok je start za Maxi bio u Rogatici, a za Ultru u Višegradu. Utrka je dio Alpe adria cupa koji čine utrke iz nekoliko zemalja te je time i sam interes za utrku velik, a trkače privlači i uvijek bogat nagradni fond. Dodatni izazov ove godine predstavljao je i taj što su najbrži sa Maxi i sa Ultre ostvarili plasman na JUT Masters koji će se održati krajem rujna, a glavna nagrada je auto. 

Dijana je nastupila na Midi utrci koja se trči u dužini 30 km sa 1350 m vertikalnog uspona i osvojila je odlično 8. mjesto s vremenom 4 sata i 30 minuta.

Marijan je trčao Maxi utrku u dužini 78 km s 3600 m uspona. Utrku je završio za 11 sati i 19 minuta što je bilo dovoljno za 3. mjesto što mu je treće postolje zaredom na ovoj utrci, a s tim rezultatom plasirao se i na Masters. 

JUT je jako lijepa trail utrka koja prolazi najljepšim dijelovima Jahorine i Romanije, sa teškim i zahtjevnim stazama.