19. srpnja 2024.

Predstavljen nosač zvuka i knjiga KUD-a „Dangubica“ Kuterevo

U prepunoj dvorani Vatrogasnog doma u Kuterevu, sinoć je predstavljen nosač zvuka „Momci srebro, a cure su zlato, Kuterevo to je tebi dato“ i knjige „Pivaj grlo da te čuje Gora“, KUD-a „Dangubica“ Kuterevo.

Uz nazočnost gradonačelnika Grada Otočca Gorana Bukovca, u ime župana Ličko-senjske županije Ernesta Petryja, predstavljanju je nazočila Valentina Zdunić, pročelnica Upravnog odjela za školstvo, sport i kulturu. Tom prigodom je članici KUD-a Luciji Bukovac uručila Brončanu diplomu Hrvatskog sabora kulture, povodom 10-godišnjeg uspješnog rada na širenju i razvijanju kulturno-umjetničkog amaterizma i hrvatske kulture.

KUD „Dangubica“ Kuterevo afirmirao se kao istinski čuvar zavičajnih vrijednosti te promicatelj kulturnog stvaralaštva, čemu svjedoči i nominacija za prestižnu glazbenu nagradu Porin u kategoriji najbolji album folklorne glazbe. 

Događaj je upotpunio predsjednik udruge Matej Šporčić, koji je ujedno i autor knjige, u kojoj je dokumentirao i opisao najveće simbole tradicije od tamburice dangubice, kuterevskih napjeva do plesova i običaja, a knjiga će ostati kao važan pisani trag sadašnjim i budućim generacijama.

Najbolje iz Like