18. srpnja 2024.

Otvorene prijave na natjecanje za „Zlatni ušćipak“

„Zlatni ušćipak“ prošle je godine izazvao posebno zanimanje na Adventu u Otočcu. Radi se naime o natjecanju u pripremi uštipaka s kojim je Turistička zajednica Grada Otočca započela prošle godine, a koje se nalazi na programu Adventa u Otočcu i ove godine. 

Prisjetimo se, prošle godine na 1. natjecanju u pripremi uštipaka okušala su se 4 hrabra ženska tima te osim osvojenih nagrada članice timova kao i svi ostali posjetitelji najeli su se finih uštipaka te se odlično zabavili. 

Natjecanje „Zlatni ušćipak“ održat će se subotu 16. prosinca u gradskom parku u Otočcu. Mogu se prijaviti svi zainteresirani natjecatelji u timovima od minimalno 2 do maksimalno 7 sudionika. Iako su prošle godine na natjecanju bile isključivo žene pozivaju se i svi muškarci vješti s kuhačama na prijavu. 

Turistička zajednica svakoj će ekipi osigurati stol za potrebe pripreme smjese, osnovne namirnice (brašno, ulje, vodu, mlijeko, prašak za pecivo, sol i jaja) te zdjelice i vilice za degustaciju. Svaki tim dužan je sebi osigurati alat i posude za rad, plin i plamenik. Također, svaki tim može po želji dodati u smjesu vlastite namirnice, začine ili nešto treće za što misle da će im donijeti pobjedu. 

Manifestacija će započeti u 18:00 sati, a ocjenjivanje uštipaka i proglašenje pobjednika bit će u 21:00 sat. Svi prijavljeni timovi moraju do 20:30 sati pripremiti svoje uštipke, nakon čega će uštipci biti predani na ocjenjivanje žiriju. 

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje na natjecanju „Zlatni ušćipak“ sukladno ranije navedenim uputama, molimo Vas da ispunite prijavni obrazac koji možete pronaći na stranici Turističke zajednice Grada Otočca https://discover-otocac.com/hr/novosti-hr/264-otvorene-prijave-na-natjecanje-za-%E2%80%9Ezlatni-u%C5%A1%C4%87ipak%E2%80%9C-2023 . Popunjen i potpisan obrazac moguće je dostaviti osobno u ured Turističke zajednica Grada Otočca na adresi Kralja Zvonimira 17, svakim radnim danom od 07:00 do 15:00 sati ili putem e-mail adrese tzg.otocca@gmail.com

Rok za prijavu je 13. prosinca do 12:00 sati.

*Turistička zajednica Grada Otočca ima pravo na izmjene i dopune programa i termina u slučaju lošeg vremena i drugih opravdanih razloga.

TZ Otočac