18. srpnja 2024.

Održane sve radionice u sklopu projekta ”Mogućnosti karijere u turizmu u Lici II”

Klaster Lika Destination, u partnerstvu s Veleučilištem “Nikola Tesla” u Gospiću i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – područni ured Gospić, a uz potporu Ministarstva turizma i sporta, provodi projekt „Mogućnosti karijere u turizmu u Lici II“ kojemu je cilj ostvariti sinergiju između poslodavaca i zaposlenih u turizmu sa studentima i nezaposlenima. 

U sklopu ovog projekta održane su radionice koje su pružile sudionicima korisne informacije i alate za uspješan ulazak ili napredovanje na tržištu rada u turizmu. Radionice su obuhvaćale teme kao što su pristup poslodavcima, izradu životopisa, neverbalna komunikacija, informacije o vaučerima HZZ-a, predstavljanje mjera aktivne politike zapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te radionica u Turističkoj zajednici Grada Gospića.

Održane radionice su studentima i nezaposlenima prenijele korisne informacije i znanja te su pružile sudionicima alate i perspektive za uspješan ulazak ili napredovanje na tržištu rada u turističkom sektoru. Projekt “Mogućnosti karijere u turizmu u Lici” nastavlja svoju misiju poticanja razvoja ljudskih potencijala i jačanja kapaciteta u turizmu u regiji Like.

Očekuje nas još jedna radionica koja će se održati online 29. ožujka te je otvorena za širu publiku na kojoj će se obraditi sljedeće teme:

  1. upotreba umjetne inteligencije u turizmu
  2. ekološki prihvatljivi smještaj
  3. mjere hrvatskog zavoda za zapošljavanje
  4. Green Destinations certifikat

Lika Destination