18. srpnja 2024.

Od danas kreće novi ciklus OPG Akademije

Razvojni centar Ličko-senjske županije ovu je godinu započeo s održavanjem nekoliko vrlo uspjelih radionica namijenjenih vlasnicima Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i onima koji će to uskoro postati. Prema ocjeni struke, polaznika i organizatora bio je to jedan iznimno uspješan ciklus i stimulans za novi edukativni serijal. Kako nam je rekao ravnatelj Razvojnog centra Mile Milković danas se nastavlja još jedna OPG Akademija.

– Polaznici će učiti vještine i znanja za pokretanje vlastitog poslovanja. Steći će znanja iz umrežavanja s drugim budućim poljoprivrednicima, zakoračiti u svijet poslovnog rasta i razvoja, ali i upoznati brojne novitete iz svijeta poljoprivrede.

Predavanja će se održavati šest dana, počevši od danas, 12. ožujka, zatim 13., 18., 19., 20. i 25. ožujka. Nova znanja polaznici će steći od djelatnica LAG-a Lika Marije Ćaćić i Mateje Vašarević, Nade Murgić i Ljiljane Sedak Benčić iz PC Zovnica. Za sada imamo ukupno 17 polaznika ove OPG Akademije, poduzetnika s šireg područja Gospića, rekao nam je Mile Milković iz Razvojnog centra Ličko-senjske županije.

Kako bi se lakše i pristupačnije definirali termini održavanja. Radionice OPG Akademije održavat će se u vremenu od 16 do 20 sati.

Najbolje iz Like