19. srpnja 2024.

Neumorna Kristina Rukavina i njezini traženi proizvodi

Jedna od ikona Tržnice u Gospiću, kao i svih priredbi diljem Like s ekološkim predznakom svakako je vlasnica OPG-a Kristina Rukavina iz Perušića. U ove kišne dane tople zime Kristina ne prestaje s poslom. Pitamo je što je sada bilo na „radnom repertoaru“?

-Proteklog vikenda i danas sam puno heklala, plela čarape i priglavke, kape, dekoracije… Pravila sam presade mlade kapulice i graška. Sada su na red došli kolači… Nije mi nikada dosadno, posla uvijek imam na pretek. Stalno se držim one stare izreke: “Nije bogat onaj koji puno ima, nego li onaj kojem malo treba“!

Vrijeme je toplo i samo se nadam da i ova godina ne bude kao i lanjska po pitanju voća. Imam skoro 50 stabala različitog voća: jabuka, krušaka, marelica, trešanja, višanja, šljiva… Bobičasto voće niti ne brojim. Sa stabala je malo tko u Lici lani imao ploda. Nadam se da će pasti nešto snijega i malo zahladiti, samo da ne požuri cvjetanje voća, priželjkuje Kristina Rukavina iz Perušića.

Na njezinu stalnom štandu posvuda viđamo prehrambene delicije, sokove, suvenire, odjevne i ukrasne predmete… I tako je doslovno posvuda gdje se Kristina pojavi!

Najbolje iz Like