12. srpnja 2024.

Ne propustite spektakularan posljednji ovogodišnji vikend u Otočcu – Showroom, tamburaši i dva dočeka

Božić u Otočcu dočekan je s posebnim žarom. Oni najmlađi uživali su u radionici pečenja kolačića u kuhinji Bake mraz dok im je na Badnjak i sami Djed Božićnjak dijelio poklone. Oni malo stariji uživali su u klizanju dok je za sve ostale bilo raznovrsnih koncerata. Misa polnoćka okupila je brojne vjernike, a posebnu pažnju privukle su žive jaslice ispred crkve koje je organizirao don Goran Antunović. 

Kako bi godina završila spektakularno nastavlja se program Adventa u Otočcu. U četvrtak 28. prosinca održat će se tradicionalni Novogodišnji koncert tamburaškog orkestra Gackog pučkog otvorenog učilišta s početkom u 19:00 sati u velikoj dvorani GPOU. 

Petak 29. proći će u znaku proširene stvarnosti. Naime, kao što je i najavljivano u gradskom parku u Otočcu posjetitelji će se imati priliku upoznati s uređajima za proširenu stvarnost tj. s nekoliko headsetova koji će biti izloženi za razgledavanje te s dva headseta koje će biti moguće testirati uživo i  doživjeti VR i MR iskustvo.  XRPG Showroom u Zagrebu je otvoren od rujna ove godine te na tjednoj bazi provodi demonstracije proširene stvarnosti za sve B2B subjekte, a upravo će u petak po prvi put promijeniti lokaciju i biti demonstriran B2C korisnicima odnosno fizičkim osobama. Demonstracije započinju od 18:00 sati te su besplatne za sve posjetitelje dok će sve okupljene nešto kasnije zabavljati poznati trio iz Gospića – Tajno ime.

U subotu 30. prosinca za oproštaj od ove godine zasluženi su Slavonci. Tamburaški sastav  Slavonski suton prvi put gostuje u Otočcu. Dečki iz Županje osim što su mladi i zgodni obožavaju tamburice i uvijek su raspoloženi za dobru svirku, a poznate tamburaške pjesme kao i nekoliko svojih autorskih izvest će upravo u gradskom otočkom parku. 

Već nekoliko godina i Otočac ima dječji doček Nove godine u podne pa će tako biti i ove godine. One najmlađe pjesmom će zabavljati Tea & Jan te dječja folklorna skupina Čerišnjice iz Otočca, a GPOU se pobrinulo da svi dobiju i slatkiš. Dječji doček održat će se od 11:30 do 14:00 sati.  Zatim će od 22:00 sata započeti večernji doček Nove Godine uz band Spice Grills koji je Otočane već jednom zabavljao za doček, a band se pokazao kao odličan zabavljač i vrhunski izvođač raznih poznatih stihova za svačiji gušt. 

Ne propustite ovaj posljednji spektakularni ovogodišnji vikend u Otočcu i pridružite se zabavi za pamćenje!

TZ Otočac