21. veljače 2024.

Advent u Gospiću: Tradicionalni program koji mami osmijeh na lica

Grad Gospić, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Gospića, gradskim ustanovama, udrugama civilnog društva i drugim partnerima, pripremio je bogat i raznolik program povodom ovogodišnjeg Adventa. Advent u Gospiću će ove godine ponuditi mnogo glazbenih izvođača, predavanja, pričaonica i zabavnih sadržaja za djecu i odrasle, čime će privući brojne posjetitelje.

Jedan od vrhunaca programa bit će šarolik koncertni repertoar. Domaći folklorni, puhački, pjevački i plesni izvođači ujedinit će se s mladom i popularnom zabavnom pjevačicom Domenicom, koja će razveseliti posebno najmlađe uz lampione dobrih želja. Poznata glazbenica Kim Verson također će zasvirati božićne melodije, stvarajući pravu blagdansku atmosferu.

Karizmatični baletani i balerine Ukrainskog klasičnog baleta donose na pozornicu najljepše priče iz bajki “Trnoružica” i “Orašar”. Njihove izvedbe će oduševiti publiku, donoseći čaroliju i eleganciju klasičnog baleta. Također, spektakularni “Novogodišnji koncert” simfonijskog orkestra Kharkivskog nacionalnog akademskog kazališta ponudit će poseban doživljaj ozbiljne glazbe i plesa. Solisti i orkestar pod ravnanjem dirigenta Dmitra Morozova izvest će djela Johana Straussa, čime će oduševiti ljubitelje klasične glazbe.

Osim glazbe, Advent u Gospiću donosi i mnoštvo drugih zanimljivosti. Sv. Nikola će tradicionalno podijeliti poklone djeci u gospićkoj Katedrali, stvarajući tako radost i veselje. Kulturno Informativni centar organizirat će zabavne pub kvizove, a kao posebni gost doći će najpoznatiji hrvatski lovac Krešimir Sučević Međeral, koji će odmjeriti snage s lokalnim ljubiteljima kvizova. Iskoristite priliku da provedete posljednji dan stare godine uz zvuke zabavne glazbe i izvrsne izvođače poput Bosutskih bećara i ženskog sastava Učiteljice, jer će se Stara godina ispratiti u podne na Trgu Stjepana Radića, s početkom u 11:00 sati.

Advent u Gospiću će obuhvatiti blagdanske čarolije i ponuditi nezaboravno iskustvo za sve posjetitelje. Grad će biti obasjan svjetlima i pružit će jedinstvenu atmosferu, stvarajući toplinu i radost u srcima ljudi. Ovakav program uključuje lokalnu zajednicu, promiče kulturu i stvara snažnu povezanost među građanima.

Posjetite Gospić i uživajte u ovom predivnom božićnom doživljaju. Advent u Gospiću je pripremljen s puno ljubavi i već sada mami osmijeh na lica svih koji se tamo zateknu.

Najbolje iz Like