19. srpnja 2024.

Najave događaja Velikog tjedna i Vazmenog vremena u Gospićko –senjskoj biskupiji

Iz Gospićko-senjske biskupije medijima je proslijeđen detaljan raspored vezan u Veliki tjedan. Na Nedjelju muke Gospodinove – Cvjetnicu misno slavlje u senjskoj katedrali Uznesenja blažene djevice Marije predvodit će upravitelj Gospićko-senjske biskupije i senjski župnik preč. Richard Pavlić. Misi će prethoditi blagoslov grančica na trgu Cilnica u 9:30 sati.

Na Nedjelju muke Gospodinove – Cvjetnicu kancelar Gospićko-senjske biskupije preč. Mišel Grgurić predvodit će misno slavlje u gospićkoj katedrali Navještenja blažene djevice Marije. Misi će u 9.30 sati  prethoditi blagoslov grančica ispred kapele sv. Ivana Nepomuka i ophod ulicama Gospića.

Na Veliku srijedu u gospićkoj katedrali 27. ožujka, u 10.30 sati slavit će se Misa posvete ulja koju će predvoditi šibenski biskup mons. Tomislav Rogić. Na misnom slavlju sudjelovat će svi dijecezanski i redovnički svećenici Biskupije koji će na toj svetoj misi obnoviti svećenička obećanja.

Slavlje Vazmenog trodnevlja u Senju počet će na Veliki četvrtak 19 sati  Misom Večere Gospodnje. Veliki petak bit će u znaku okupljanje na Kalvariji Molitva i procesija do Katedrale Služba Muke Gospodnje s početkom od 17 sati. Velika subota – Vazmeno bdijenje, započet će od 22 sata okupljanjem ispred Katedrale, uz Blagoslov ognja i početak svečanog vazmenog bdijenja. Na kraju obreda vazmenog bdijenja, na rasporedu je  blagoslov hrane.

Vazmeno trodnevlje u senjskoj konkatedrali predvodit će upravitelj Gospićko-senjske biskupije i senjski župnik mons. dr. Richard Pavlić. U Gospiću će Vazmeno trodnevlje u Gospiću započeti  na Veliki četvrtak, 28. ožujka, Misu Večere Gospodnje u gospićkoj katedrali Navještenja BDM, u 18 sati predvodit će kancelar Gospićko-senjske biskupije preč. Mišel Grgurić.

Na Veliki petak, 29. ožujka, liturgijske obrede u gospićkoj katedrali Navještenja BDM u 18 sati predvodit će kancelar Gospićko-senjske biskupije preč. Mišel Grgurić. Na Veliku subotu, 8. travnja, svečano vazmeno bdijenje s blagoslovom novog ognja u gospićkoj katedrali Navještenja BDM u 21 sat predvodit će kancelar Gospićko-senjske biskupije preč. Mišel Grgurić.

Slavlje Uskrsa u senjskoj konkatedrali na blagdan Uskrsa bit će u znaku Vazama, Nedjelje Uskrsnuća Gospodnjega Svete mise u senjskoj konkatedrali u 8, 10 i 19 sati. Na kraju svake svete mise slijedi blagoslov hrane. Svetu misu u 10 sati predslavit će  upravitelj Gospićko-senjske biskupije i senjski župnik mons. dr. Richard Pavlić. Uskršnje misno slavlje 31.ožujka u 10 sati u gospićkoj katedrali Navještenja BDM predvodit će kancelar Gospićko-senjske biskupije preč. Mišel Grgurić.

Najbolje iz Like