21. travnja 2024.

Sedmi pohod za hrvatske branitelje poginule na Velebitu

Udruga SJP Grom PU Karlovačke i HPD Gora pozivaju sve zainteresirane na sudjelovanje u 7. pohodu za hrvatske branitelje poginule na Velebitu, koji će se održati u subotu, 8. lipnja 2024. godine. Ovaj važan događaj ima za cilj odati počast hrabrim braniteljima koji su dali svoje živote za slobodu domovine.

Pohod će započeti dolaskom na Stanove Jurjevića (Dušice) u 9:00 sati, gdje će biti održana sveta misa u 9:30 sati. Nakon toga, u 10:30 sati, sudionici koji budu htjeli i mogli će krenuti u uspon na Sveto brdo, koji će trajati otprilike 1 sat i 30 minuta . Povratak s Dušica prema vozilima predviđen je za 14:00 sati, nakon čega će biti organiziran ručak kod hostela Sveti Rok, uz tamburaše, s početkom u 17:00 sati.

Za uspješno sudjelovanje u pohodu, preporučuje se nošenje višeslojne odjeće prilagođene vremenskim uvjetima, planinarskih cipela te zaštite od sunca, kiše i vjetra. Također, preporučuje se korištenje štapova za hodanje te posjedovanje osobne, zdravstvene i planinarske iskaznice. Pohod nije zahtjevan tehnički ni kondicijski te je podoban za sve uzraste.

Prijevoz je organiziran isključivo u vlastitom aranžmanu, stoga se sudionici mole da to imaju na umu prilikom planiranja dolaska na događaj.

Molimo sve zainteresirane za sudjelovanje da se obavezno prijave radi organizacije hrane najkasnije do 3. lipnja 2024. godine putem e-mail adresa koje su navedene na kraju ovog članka.

Ove godine, pohod će imati humanitarni karakter. Uz donaciju od 13 eura, sudionici će dobiti majicu s natpisom “Velebit” kao trajan podsjetnik na ovu posebnu manifestaciju.

Pridružite nam se u ovom važnom događaju koji je simbol sjećanja, poštovanja i zahvalnosti prema hrabrim hrvatskim braniteljima. Neka naš zajednički korak po Velebitu bude izraz naše duboke zahvalnosti prema onima koji su položili svoje živote za našu slobodu.

“Veće ljubavi nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje.” – Ivan 15,13

Organizatori zadržavaju pravo izmjene plana i programa u slučaju nepredviđenih okolnosti. Za dodatne informacije i prijave, molimo kontaktirajte navedene e-mail adrese:

Braniteljske udruge, MORH i MUP: david.katic1111@gmail.com (SJP Grom)

Planinarska društva i ostale civilne udruge: jopa979@gmail.com(HPD Gora)

Najbolje iz Like

Najbolje iz Like