18. srpnja 2024.

Odluka Općinskog vijeća Općine Karlobag: Novčana pomoć za umirovljenike i korisnike socijalne skrbi za nabavku ogrjeva

Općinsko vijeće Općine Karlobag održalo je sjednicu 21. studenoga 2023. godine na kojoj je donesena odluka koja će značajno utjecati na umirovljenike i korisnike socijalne skrbi u ovoj općini. Naime, donesena je Odluka o jednokratnoj novčanoj pomoći koja je namijenjena za nabavku ogrjeva.

Prema ovoj odluci, jednokratnu novčanu pomoć mogu ostvariti umirovljenici i korisnici socijalne skrbi, bez obzira žive li sami ili u zajedničkom domaćinstvu. Ova pomoć dodjeljivat će se jednom godišnje, a iznosi će ovisiti o primanjima korisnika. Konkretno, korisnici s primanjima do 300,00 eura imat će pravo na novčanu pomoć u iznosu od 120,00 eura, dok će korisnici s primanjima do 400,00 eura dobiti 93,00 eura. Za korisnike s primanjima do 600,00 eura predviđena je novčana pomoć u iznosu od 67,00 eura.

Ova odluka predstavlja važan korak u pružanju podrške najugroženijim skupinama stanovništva u Općini Karlobag. Nabavka ogrjeva može biti znatan financijski teret za umirovljenike i korisnike socijalne skrbi, stoga je ova novčana pomoć iznimno važna kako bi im se olakšao svakodnevni život, posebice tijekom hladnih zimskih mjeseci.

Konačno, važno je istaknuti da je donošenje ove odluke još jedan primjer kako lokalne vlasti mogu djelovati u korist svojih građana te pružiti konkretnu pomoć onima kojima je ona najpotrebnija.

Najbolje iz Like / Foto: Pexels.com