15. lipnja 2024.

Općina Plitvička Jezera

Plitvička jezera nisu bez razloga svojevrstan hrvatski brend. I zaista, putujući svijetom naići ćemo na putnike koji su u najmanju ruku barem čuli za ovaj raj na zemlji. Najstariji je to i najveći nacionalni park Republike Hrvatske. No, osim samih jezera i krajolika u koji su se smjestila, Plitvička jezera imaju raznoliku okolicu.

Općina Plitvička Jezera obuhvaća 41 naselje i prostire se na 469,70 km2. Područje je to bogate vegetacije na netaknutim prirodnim površinama koje u svako godišnje doba pružaju jedinstvenu sliku i ugođaj. Osim nacionalnog parka Plitvička jezera, ovaj kraj nudi širok spektar mogućnosti za posjetitelje i istraživače. Ako imate u sebi imalo avanturističkog duha vjerujemo da će vas zanimati okolne planine i brda koja se mogu doživjeti u najboljem svjetlu bicikliranjem ili pješačenjem. Adrenalinski sportovi ukomponirani u lički krajolik san su svakog istinskog pustolova, a povijesne lokacije i brojni rančevi pružaju nezaboravno iskustvo objedinjeno kulturom i tradicijom.

Najveća vrijednost koju Općina Plitvička Jezera pruža čovjeku su svakako zdrava i čista priroda koja osigurava uvjete za proizvodnju hrane, te razvoj lovnog i seoskog turizma. To je komad prirode bogat izvorištima pitke vode, kvalitetnim šumama i drugim biljnim i životinjskim staništima.

U prirodne ljepote ljudska ruka je ukomponirala odličnu ponudu smještajnih kapaciteta. Stoga smo sigurni da u ovom dijelu Like možete pronaći savršen smještaj sa sadržajem po izboru, počevši od privatnih smještaja u rustikalnom ličkom stilu do modernih hotelskih smještajnih jedinica. Uz sve spomenuto, avanturu ćete nedvojbeno zaokružiti autohtonom gastro ponudom uz našu preporuku da kušate ličku janjetinu.

Obećavamo da nećete ostati gladni.

Najbolje iz Like