19. srpnja 2024.

Nacionalni park Plitvička jezera isplatio 900 eura nagrade svim zaposlenicima

Poslovna 2023. godina za NP Plitvička jezera bila je iznimno izazovna godina obzirom da se na natječaj za rad u sezoni javilo 140 djelatnika manje od potrebnog minimalnog  broja. To je zahtijevalo niz brzih intervencija i preslagivanja u poslovanju kako bi se ovaj ogromni pogon održao te prihvatio i uslužio očekivano veliki broj posjetitelja.

Iako Ustanova, sukladno politici održivog poslovanja, strogo ograničava broj posjetitelja,  turista niti ove godine nije nedostajalo, međutim pametnim vođenjem poslovanja rezultati su nadmašili rezultate svih dosadašnjih godina.

“Da bi uspješno poslovali mora se “uštimati” puno faktora a što smo mi uspjeli. Ne samo da smo se dobro organizirali već smo ove godine osvojili nekoliko svjetskih nagrada a to nije zanemariva stavka. Zahvaljujem se na silnom trudu svim mojim marljivim djelatnicama i djelatnicima, bez njih ne bi bilo ovih rezultata. Kako bi im se zahvalio na trudu i iskazao duboko poštovanje, nakon predočenja poslovnih rezultata Upravnom vijeću Ustanove,  predložio sam isplatu najveće nagrade u povijesti Parka a to je 900 eura neto isplate svakom djelatniku.

Neka sa svojim obiteljima provedu ugodne blagdane, znam, bit će i radno, kod nas je to tako, ali svima želim puno zdravlja, ljubavi i radosti u novoj 2024. godini.” – zaključio je ravnatelj Kovačević koji nam se javio iz Opće bolnice Gospić,  gdje je hoslitaliziran zbog jake upale pluća.

Najbolje iz Like / M.S.