26. veljače 2024.

Spektakularni novogodišnji koncert Johanna Straussa oduševio publiku u Gospiću

Večeras je u Pučkom otvorenom učilištu “Dr. Ante Starčević” u Gospiću održan izvanredan glazbeni događaj – Straussov novogodišnji koncert. Uz izvođenje koncertnih remek-djela Johanna Straussa, kralja valcera, od strane solista i simfonijskog orkestra Kharkivskog nacionalnog akademskog kazališta opere i baleta, publika je doživjela pravu poslasticu klasične glazbe.

Dirigent Dmytro Morozov predvodio je izvedbu, donoseći nezaboravan doživljaj i virtuoznost izvođača. Koncert je bio ne samo glazbeni užitak već i prilika da se lokalnoj publici pruži jedinstvena prilika da doživi visoku razinu umjetničkog izraza koju pruža svjetski poznata glazba.

Ovaj događaj nije samo obogatio kulturnu scenu Gospića, već je i otvorio vrata za daljnje kulturne manifestacije koje će sigurno privući ljubitelje klasične glazbe i umjetnosti.

Straussov novogodišnji koncert u Gospiću ostat će zapamćen kao jedan od vrhunskih kulturnih događaja koji je oplemenio ovaj grad, ostavljajući publiku očarano i poletno, donoseći dah Bečke tradicije u samu srž kontinentalne Hrvatske.

Najbolje iz Like