12. srpnja 2024.

Na glavnom gospićkom trgu sinoć se se slušao tango 

Povodom Svjetskog dana glazbe uz angažman Pučkog otvorenog učilišta „dr. Ante Starčević“ večeras je na Trgu Stjepana Radića nastupio Akademski harmonikaški orkestar “Ivan Goran Kovačić” iz Zagreba. Koncert bio najavljen kao slavljenje tango glazbe i slušatelji su imali prigodu čuti najbolje skladbe ovoga žanka. Kako nam je rekao voditelj orkestra Paolo Ruštov koji je svojedobno vodio Glazbenu školu u Gospiću trenutno  je voditelj ovoga orkestra nešto više od godine dana.

„Danas smo u Gospić došli sa deset glazbenika od kojih su neki završili Glazbenu akademiju a neki  Srednju glazbenu školu. Mi se trudimo svirati što profesionalnije, ali smo u principu amaterska glazbena družina. Večeras smo svirali tango-program i jedan valcer“, naglasio je Paolo Rušnov.

Ova glazbena družina postoji od 1977. godine pri KPD “Slovenski dom” u Zagrebu gdje djeluje do 1990. godine. Početkom 1991. pripaja se SKUD-u “Ivan Goran Kovačić” gdje je i danas jedna od sekcija.Orkestar je jedan od najuspješnijih amaterskih glazbenih ansambala u Zagrebu te slovi među najboljima u Europi na području harmonikaške glazbe. Sinoćsu ih u Gospiću slušali svakako najveći glazbeni štovatelji kojima je temperamentni tango omiljeni glazbeni  stil.