18. srpnja 2024.

DVD-u Otočac dodijeljena srebrna plaketa Hrvatskog sabora

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ante Sanader i HDZ-ova zastupnica iz Ličko-senjske županije Anita Pocrnić-Radošević primili su 12. ožujka 2024. u Hrvatskom saboru članove Dobrovoljnog vatrogasnog društva Otočac.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Ante Sanader dodijelio je ličkim vatrogascima srebrne plakete Hrvatskoga sabora, čestitajući im još jednom na prošlogodišnjoj 155. godišnjici osnutka DVD-a Otočac te im je zahvalio za izuzetan doprinos vatrogastvu u Republici Hrvatskoj.

“Treće ste najstarije vatrogasno društvo u Hrvatskoj osnovano 1868. godine i hvala vam na doprinosu i aktivnostima vatrogastva u Lici”, rekao je Sanader naglasivši kako snaga vatrogastva upravo leži u tradiciji koja se prenosi s koljena na koljeno.

Predsjednik DVD-a Otočac Marinko Krmec zahvalio je na dodijeljenom priznanju i ukratko predstavio povijest, rad i aktivnosti društva kojemu je na čelu.

“Naše društvo, koje trenutno broji stotinjak članova, osnovano je na poticaj obrtnika, a u 155 godina postojanja sudjelovali smo u mnogim akcijama spašavanja života i imovine diljem Hrvatske”, rekao je Krmec te istaknuo kako se neke obitelji ovoga kraja mogu pohvaliti i četvrtom generacijom vatrogasaca.

Zastupnica Pocrnić-Radošević posebno je istaknula pozitivno okružje koje oko sebe kreira Dobrovoljno vatrogasno društvo Otočac i na taj način okuplja ljude i nastavlja tradiciju vatrogastva posebno naglasivši aktivnosti Puhačkog orkestra DVD-a Otočac koji ujedno predstavlja i jednog od nositelja društvenog života u gradu.

Najbolje iz Like