19. srpnja 2024.

Marin Ivanović Stole sa svojom predstavom „Stara škola kreka“ uskoro stiže u Otočac

Zagrebački reper Marin Ivanović Stole (35) donosi snažnu poruku kroz svoju monodramu ‘Iz tame u svjetlo’, koju želi podijeliti sa svima. Reper je najavio da želi posjetiti svaku školu u Hrvatskoj s predstavom, podcrtavajući važnost osvještavanja problema ovisnosti i pravovremenog prepoznavanja istoga.

U monodrami Marin će utjeloviti sebe kao 13-godišnjaka, ali isto tako će prenijeti iskustva iz svoje sadašnje perspektive. Priča o njegovom putovanju od ambicija da postane košarkaš, preko zamjene sporta za ovisnost o kokainu s 18 godina, bit će ispričana kroz humor, glazbu i iskrena svjedočanstva.

Reper naglašava da bi predstavu trebali pogledati roditelji kako bi se bolje nosili s problemima tinejdžera, ali i pedagozi, profesori, liječnici, te bake i djedovi. Ovisnost, kako ističe, nije samo osobni problem, već kompleksna poteškoća koja zahvaća mnoge segmente društva.

“Ovisnost je kompleksna. Počneš s eksperimentiranjem, svidi ti se, tko kaže da droga nije dobra – laže. Droga je savršena stvar, napravljena je tako da ti se svidi, ali ima katastrofalne posljedice. Jako malo da, ali oduzima sve. Kad je uzmeš, velik si, a nitko i ništa bez nje”, izjavljuje Marin.

Stoka planira svoju monodramu predstaviti u Otočcu u Kino dvorani Gackog pučkog učilišta 25. ožujka u dva termina, u 11 i 19 sati, pružajući publici priliku da dublje razumije izazove ovisnosti te potakne razgovor o rješenjima i podršci za one koji se bore s tim problemom.

Predstava je besplatna i namijenjena je učenicima osnovnih i srednjih škola, mladima i svim ostalim građanima.

Najbolje iz Like / Foto: Facebook stranica Marin Ivanović – Stole