12. srpnja 2024.

Božićni prijem Gospićko-senjske biskupije okupio mnoštvo uzvanika

GOSPIĆ – Gospićko-senjska biskupija priredila je jučer u svojem ordinarijatu tradicionalni Božićni prijem, uz nazočnost brojnih uzvanika.

Dijecezanski upravitelj Biskupije mons. Richard Pavlić je uz biskupijskog kancelara preč. Mišela Grgurića primio ličko-senjskog župana Ernesta Petryja, gradonačelnika Grada Gospića Karla Starčevića i gradonačelnika Grada Otočca Gorana Bukovca te njihove suradnike, predstavnike nekolicine ličkih općina, ustanova, poduzeća, hrvatskih branitelja i brojno svećenstvo kako bi s njima podijelili radost skorog Božića.

Nazočne je najprije pozdravio kancelar preč. Mišel Grgurić ukratko rezimirajući brojne uspjehe Gospićko-senjske biskupije u godini koja je na izmaku. Kancelar je također istaknuo činjenicu kako na ovim prostorima živi sve manji broj stanovnika.

– Previše se umire, a malo se rađa. Sve je manje vjenčanja i krštenja, a puno je više braće i sestara koji su s ovoga svijeta prešli u nebesko kraljevstvo. Ovo što govorim zvuči poražavajuće, ali ne i obeshrabrujuće. Bog je gospodar vremena, on upravlja našom stvarnošću.

Ovu pastoralnu godinu proglasili smo godinom mladih, svjesni potrebe sve većeg rada s mladim osobama i približavanje Boga ovoj skupini našega društva koje je jamac naše budućnosti. Ulažemo veliki trud pa se na taj način pripremamo za veliki događaj Susreta katoličke mladeži koji će se održati 4. svibnja 2024. godine u Gospiću, rekao je između ostaloga kancelar preč. Mišel Grgurić.

Dijecezanski upravitelj Gospićko-senjske biskupije mons. Richard Pavlić naglasio je kako mu nakon obraćanja preč. Grgurića preostaje jedino obraćanje nazočnima i čestitke.

– Ovo je tek jedan od naših formalnih susreta. Uskoro slavimo Božje utjelovljenje kroz rođenje njegova sina Isusa Krista. Tako je Bog kroz taj događaj našim životima dao jedan veći smisao.

To je ono što mi jednostavnim rječnikom zovemo vjera. Sjetimo se samo potrebe za mirom u današnjem svijetu. Vjera nam svima donosi svijetlo i nadu, ono što nam je svima prijeko potrebno, istaknuo je mons. Richard Pavlić i svima nazočnima zaželio sretan Božić i uspješnu 2024. godinu.

Najbolje iz Like