12. srpnja 2024.

Započela velika obnova na uređenju upravne zgrade i okoliša Ličko-senjske županije

Uz mnogobrojna investicijska ulaganja kojih je nositelj ili partner u realizaciji Ličko-senjska županija, ovih dana i sama Županijska zgrada postala je jedno veliko gradilište.

Godinama zapuštena upravna zgrada sjedišta Ličko-senjske županije, koja se nalazi u strogoj gradskoj jezgri Gospića napokon će dočekati novo ruho što će definitivno promijeniti i vizuru najuže gradske jezgre grada. Očito je da se do dolaska nove županijske vlasti nažalost nije vodila briga o mnogim stvarima, ali ni o infrastrukturi same Županije, a samim time ni o ugledu Županije, što potkrepljuju i žalosne činjenice da su u vrijeme padalina oborinske vode godinama prokišnjavale u županijske urede.

Shodno navedenom pohvalno je da su napokon započeli radovi na uređenju devastiranog i zapuštenog pročelja zgrade sjedišta Ličko-senjske županije u Gospiću koja je ujedno i kulturno dobro RH, a uređuje se i devastirano i zapušteno parkiralište koje se nalazi u dvorištu zgrade Županije.

Također, obavljaju se i vanjski radovi na polaganju elektroenergetskih i plinovodnih instalacija te pripremni radovi za ugradnju dizalica topline koji će se izvoditi u unutarnjem dijelu zgrade.

Uz spomenute radove, prolaskom toplih ljetnih dana na terenu je vidljivo da je cijela Ličko-senjska županija postala jedno veliko gradilište, što je rezultat koordiniranog i pomno planiranog sustava upravljanja i suradnje između Ličko-senjske županije, svih gradova i općina s Vladom Republike Hrvatske, ministarstvima te državnim i privatnim poduzećima kao i javnim ustanovama, a uz navedeno prema do sada javno zaključenim ugovorima za očekivati je da će se intenzitet investicijskih ulaganja na području cijele županije u nadolazećim mjesecima i godinama samo pojačavati, što će u konačnici rezultirati jednom sasvim drugačijom i razvijenijom županijom kao i perspektivnijom poduzetničkom klimom, tim više jer od osnutka županije do današnjih dana nikada nije bilo više investicijskih ulaganja u razvoj i izgradnju javne infrastrukture, što u konačnici doprinosi opstojnosti života na ovim područjima i ostvarivanju preduvjeta za otvaranje nova radna mjesta.

Nažalost, puno vremena je u proteklim desetljećima propušteno, ali usprkos svemu za očekivati je da će se nametnuti tempo nastaviti i da će se u nadolazećem vremenu sustići naslijeđeni nerad i zapuštenost.

Najbolje iz Like