12. srpnja 2024.

U tijeku pripreme za 12. Susret hrvatske katoličke mladeži u Gospiću

Danas je u prostorijama Gospićko-senjske biskupije održan radni sastanak na kojemu su uz predstavnike svećenstva vlč. Nikolu Turkalja i vlč. Mišela Grgurića prisustvovali župan Ličko-senjske županije Ernest Petry, zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić, kao i mnogobrojni predstavnici županijskih i gradskih institucija te predstavnici Veleučilišta „Nikola Tesla“ iz Gospića, policije i vojske.

Na sastanku se raspravljalo o cjelokupnoj organizaciji 12. Susreta hrvatske katoličke mladeži koji će se održati u Gospiću dana 4. svibnja ove godine, a na istome se očekuje približno 15 tisuća hodočasnika iz svih dijelova Republike Hrvatske i okolnih zemalja.

Uvodno su se na sastanku nazočnima obratili vlč. Nikola Turkalj i vlč. Mišel Grgurić, nakon kojih je sve nazočne pozdravio župan Petry izrazivši zadovoljstvo što će se ovaj Susret održati upravo u Gospiću te istakao kako će Ličko-senjska županija biti podrška u organizaciji sve do okončanja i realizacije samog događaja.

– „U koordinaciji smo s ostalim ustanovama kojima je Županija osnivač, svi vam stojimo na raspolaganju u svakom trenutku. Jučer je potpisana Odluka o donaciji kojom će Županija s 13 tisuća eura i financijski pomoći realizaciji ovog Susreta, a ako bude potrebe spremni smo izdvojiti i dodatnu pomoć“ – naglasio je župan Petry.

Najbolje iz Like