18. srpnja 2024.

Poruka za Svjetski dan downova sindroma: „Ljubav ne broji kromosome“!

U Osnovnoj školi „Anž Frankopan“ Kosinj učenici su danas obilježili Svjetski dan osoba s Down sindromom. Sa različitim čarapama na nogama, održanim radionicama i predavanjima učenici su pokazali svoju solidarnost prema osobama s ovim sindromom, a uz različitie čarape na nogama učenici iz Kosinja šalju doista dirljivu  poruku: “ Ljubav ne broji kromosome.“

Ravnateljica ove škole Zrinka Vukelić, uz podršku kolega i kolegica, ustrajna je u načelima ispravnog odgoja svojih 15 učenika. Pri čemu se uvijek dosljedno ističu humanost i empatija. Tako je bilo i danas.

-Kod učenika je važno razvijati svijest i razumijevanje ove genetske „različitosti“. Kroz predavanja i interaktivne radionice dodatno je istaknuto uvažavanje i ispravno prihvaćanje osoba s Down sindromom. Cilj je potaknuti učenike na razumijevanje kako genetske razlike ne određuju niti umanjuju ničiju vrijednost ili sposobnost te da je inkluzija ključna za stvaranje empatične zajednice. Mi smo kao kolektiv, pa tako i naša djeca, redovno uključeni u sve godišnje akcije kojima je humanost osnovni postulat, zaključila je ravnateljica škole Zrinka Vukelić.

Najbolje iz Like