19. srpnja 2024.

Ponuda NP Plitivčka jezera na sajmu u Berlinu zasjenila je mnoge destinacije

Na jednom od najprestižnijih svjetskih turističkih sajmova ovih dana su se u Berlinu predstavila NP Plitvička jezera. Nijemci su inače tradicionalno najveći štovatelji i poklonici ovoga svjetskog bisera, što će sudeći po vrlo bogatoj prezentaciji na berlinskom sajmu svakako i ostati.  Ovaj sajam privlači široku publiku te predstavlja posebnu priliku za hrvatski turizam, s obzirom na to da Njemačka predstavlja najvažnije  tržište koje u ukupnim noćenjima u našoj zemlji ostvaruje udio od 20 posto. 

Jučer je u prostorijama Veleposlanstva Republike Hrvatske u Berlinu održan sastanak hrvatske turističke delegacije i predstavnika DRV-a (Deutsche Reiseverband), krovne njemačke udruge turizma.  Bio je to  uvod u predstavljanje hrvatskog turizma, dan uoči početka sajma. Među brojnim uzvanicima prisutni su bili i Gordan Bakota, veleposlanik RH u SR Njemačkoj, te Volker Adams, direktor DRV-a. Na samom početku susreta, obojica su srdačno pozdravili okupljene sudionike. Oliver Zahn, predsjednik Odbora za vanjski turizam DRV-a i vlasnik turoperatora Olimar, naglasio je važnost kvalitetnih planova i ulaganja Hrvatske u turizam. Istaknuo je da ti napori doprinose izvrsnom pozicioniranju naše države na njemačkom tržištu, što značajno utječe na zadovoljstvo turista. Zahn je dodao: “Budući da Nijemci danas izdvajaju više novca za putovanja i odmor, očekuju visoku razinu usluge i kvalitete proizvoda. Drugim riječima, za uloženi novac žele vrijedno iskustvo, što se ne može postići bez sustavnih ulaganja u različite segmente poput kulture, gastronomije i prirode!

Upravo su navedeni elementi detalji na koje se u svojoj ponudi najviše oslanja najljepši hrvatski nacionalni park Plitvička jezera.

Najbolje iz Like