18. srpnja 2024.

Počele pripreme za 25. natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa u Otočcu

U Gradskom društvu Crvenog križa u Otočcu započele su pripreme za 25. natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa. Ovo edukativno natjecanje, koje se održava od 1996. godine, okupilo je do sada više od 120 tisuća učenika osnovnih i srednjih škola.

Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa provodi se na tri razine: školskoj/općinskoj/gradskoj, međužupanijskoj i državnoj. Prva razina natjecanja održat će se 18. ožujka, druga razina 13. travnja, dok je finalna, državna razina zakazana za 11. svibnja u Ludbregu.

Natjecatelji će biti testirani o teorijskom znanju o Pokretu Crvenog križa, Hrvatskom Crvenom križu, djelatnostima HCK-a, te na poznavanju ljudskih prava, prava djeteta i prve pomoći. Osim toga, sudionici će demonstrirati svoje vještine na praktičnim radnim pozicijama s realistično prikazanim situacijama i ozljedama.

Osim stjecanja novih znanja i vještina, natjecatelji će imati priliku izgraditi nova prijateljstva, upoznati različite kulture te istražiti kulturnu i prirodnu raznolikost Hrvatske kroz sudjelovanje u Hrvatskom Crvenom križu!

Najbolje iz Like / Foto: Facebook Crveni Križ Otočac