21. travnja 2024.

VIDEO 35. obljetnica programskih osnova HDZ-a: Oslanjanje na Tuđmanovu baštinu i okretanje budućnosti

Prošlo je 35 godina otkako su predstavljene programske osnove Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u dvorani Društva hrvatskih književnika. Upravo na tu obljetnicu, jučer je u istoj dvorani svečano obilježena 35. obljetnica programskih osnova HDZ-a, događaj koji je okupio brojne članove i simpatizere stranke.

Predsjednik HDZ-a i premijer Republike Hrvatske, Andrej Plenković, obratio se prisutnima naglašavajući važnost oslanjanja na baštinu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i vrijednosti koje stranka njeguje. “S čvrstim osloncem u Tuđmanovoj baštini i vrijednostima koje njegujemo, okrenuti smo budućnosti te osnaživanju ekonomske, socijalne i energetske sigurnosti,” kazao je Plenković, ističući smjer kojim HDZ namjerava i dalje voditi Hrvatsku.

Iz Društva hrvatskih književnika, Plenković je poslao snažnu poruku o postignućima i planovima HDZ-a, ukazujući na kontinuitet uspjeha i liderstva stranke u hrvatskoj politici. “I u četvrtom desetljeću samostalnosti, i 35 godina poslije svog osnutka, i u osmoj godini mandata naše Vlade, HDZ je i dalje najjača, stožerna, najodgovornija stranka – koja nastavlja graditi bolju Hrvatsku!” naglasio je.

Premijer je također istaknuo ključne projekte i dostignuća pod vodstvom HDZ-a, poput izgradnje Pelješkog mosta, rekordnog rasta BDP-a unutar Europske unije, uspostave LNG terminala, ulaska u Schengenski prostor, nabavke borbenih zrakoplova Rafale i helikoptera Crni jastrebovi, povijesnog povećanja plaća, ostvarenja investicijskog kreditnog rejtinga te izgradnje Istarskog ipsilona. Osvrnuo se i na izazove s kojima se oporba suočava, kritizirajući njihovu sposobnost da priznaju ove uspjehe, koje, kako tvrdi, često prešućuju dok ih obuzimaju negativne emocije poput mržnje, zlobe i zavisti.

Predstojeći izbori bit će, prema Plenkoviću, prilika za HDZ da ponovno potvrdi svoju vodeću ulogu u hrvatskoj politici, nastavljajući putem razvoja i prosperiteta za Hrvatsku.

Najbolje iz Like