12. srpnja 2024.

Nove katastarske izmjere na području općine Perušić – osigurano 400 tisuća eura 

Danas je u prostorijama Općine Perušić održan radni sastanak na temu provođenja katastarske izmjere u svrhu izrade katastra nekretnina na području općine Perušić.

Katastarska izmjera provodit će se na području općine Perušić za dio katastarske općine Kvarte (oko 407 ha) i za dio katastarske općine Studenci (oko 5 ha) u svrhu izrade katastra nekretnina i obnove zemljišne knjige, za što je osiguran iznos od približno 400 tisuća eura. 

Sastanku su nazočili župan Ličko-senjske županije Ernest Petry, načelnik Općine Perušić Ivan Turić, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Josipa Kolak, ravnatelj Državne geodetske uprave Antonio Šustić, predsjednica Općinskog suda u Gospiću Dubravka Rukavina, pročelnica Područnog ureda za katastar Gospić Nina Stopić i voditelji te direktor Geodetskog zavoda Rijeka Goran Lipovščak, koji je ujedno izvođač radova. 

Načelnik Turić u uvodnom govoru zahvalio je svim prisutnima na suradnji te dodao kako je 20 % katastarske izmjere već završeno. 

Ravnatelj Državne geodetske uprave Šustić izrazio je zadovoljstvo što nastavljaju s radom u Ličko-senjskoj županiji. 

-„Vlada RH je prepoznala da je ulaganje u katastar i zemljišne knjige doista isplativo ulaganje. To je ulaganje koji donosi benefite i povrat novca kroz privlačenje investicija, kroz tržište nekretnina i sve ono što je bez sređenog katastra i zemljišnih knjiga jako teško ostvarivo.“ 

Ujedno je naglasio da je DGU do sada na području Ličko-senjske županije investirao u katastarske izmjere preko 5 milijuna eura. 

Ličko-senjski župan Ernest Petry pohvalio je suradnju s Općinom Perušić kroz razne zajedničke projekte i naglasio kako su u dogovorima razne nove investicije na području Općine Perušić gdje će se otvoriti nova radna mjesta i unaprijediti kvaliteta života za mještane Perušića i okolice.

Nakon održanog sastanka nazočni su se zaputili na lokaciju početne točke katastarske izmjere u svrhu izrade katastra nekretnina i obnove/osnivanja zemljišne knjige.

Ličko-senjska županija