19. srpnja 2024.

Međužupanijsko-biskupijsko natjecanje iz vjeronauka

U Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić u Ogulinu 22. ožujka, održana je Vjeronaučna Olimpijada. Međužupanijska-biskupijska razina natjecanja započela je 11 sati u školskoj sportskoj dvorani. Prigodnim programom, recitacijama i tamburaškom izvedbom predstavili su domaći učenici a ravnateljica Anđelka Salopek pozdravila je sve prisutne.

Posebno je pozdravila dijacezanskog upravitelja mons. Richarda Pavlića, župnike župa u Ogulinu, vlč. Nikolu Pršu i fra Mirka Kralja, predstojnika KU preč. Nikolu Turkalja. Zatim je pozdravila pročelnicu gradske uprave Ivanu Salopek, sve prisutne ravnatelje, vjeroučitelje, učitelje i učenike. Olimpijada je otvorena pozdravom i poticajnim riječima mon. Richarda Pavlića. Izvrsnom organizacijom ravnateljice Anđelke Salopek, prednošću svih djelatnika škole, Olimpijada je prošla u najboljem redu i bez odstupanja predviđenog programa.

Na razini osnovnih škola prvo mjesto osvojila je Osnovna škola dr. Franje Tuđmana iz Korenice s mentoricom Ivanom Ivančević. Drugo mjesto osvojila je Osnovna škola Nikola Tesla iz Gračaca s mentoricom Zorkom Vuletić, treće mjesto Prva osnovna škola Ogulin s mentoricom Ivonom Rendulić. Na razini srednjih škola, prvo mjesto osvojila je Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana Ogulin s mentoricom Anom Stipetić, drugo mjesto osvojila je Srednja škola Pavla Rittera Vitezovića Senj s mentoricom Anom Tomljanović, treće mjesto Gimnazija Gospić s mentorom o. Domagojem Jelačom.

Ove godine po prvi puta natjecale su se i trogodišnje strukovne škole a u toj razini prvo mjesto odnijela je Strukovna škola iz Gospića s mentorom Denisom Žunićem. Olimpijada je organizirana pod vodstvom Katehtskog ured Gospićko-senjske biskupije te predsjednika povjerenstva Franje Puškarića.

GSB