19. srpnja 2024.

Ličko-senjske HDZ-ovke na 25. obljetnici Zajednice žena u Vodicama

Povodom obilježavanja 25. obljetnice od osnutka Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“, članice Hrvatske demokratske zajednice iz cijele Hrvatske okupile su se u Vodicama kako bi na dostojanstven način obilježile 25 godina postojanja.

Prije 25 godina zahvaljujući prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu u Splitu je osnovana HDZ-ova zajednica žena čija je vizija bila osnažiti i afirmirati žene u politici.

Danas se nazočnima članicama HDZ-a obratio i predsjednik HDZ-a te Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, koji je naglasio koliko žene imaju važnu ulogu u vodstvu HDZ-a kao nijedna stranka u Hrvatskoj.

Ponosni smo i na svoje ministrice i županice, gradonačelnice i općinske načelnice, kao i na saborske zastupnice i europarlamentarke te vijećnice. Stoga kada ovih dana licemjerno pitaju gdje su HDZ-ove žene, odgovaramo im jasno i glasno – Evo, ovdje su! Važne i aktivne! 
HDZ i naša Zajednica žena „Katarina Zrinski“ uvijek su korak ispred ostalih” – zaključio je predsjednik HDZ-a.

Skup su pozdravili i predsjednica Zajednice žena HDZ-a Nada Murganić, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Šibensko-kninske županije Željko Burić, predsjednica Zajednice žena HDZ-a Šibensko-kninske županije Anita Aužina te zastupnice u Europskom parlamentu Sunčana Glavak i Dubravka Šuica, a događaju su prisustvovali i brojni dužnosnici, saborske zastupnice i zastupnici.

Iz Ličko-senjske županije događaju je nazočilo preko 50 članica predvođenih županijskom predsjednicom Jasnom Orešković Brkljačić, uz podršku predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije Ernesta Petryja.

Današnji događaj pokazatelj je snage i zajedništva HDZ-a, podrške i čvrstog uvjerenja u pobjedu na predstojećim parlamentarnim izborima na čelu s predsjednikom Plenkovićem.

Nakon skupa u Vodicama u Šibeniku je obilježena 34. godišnjica osnutka HDZ-a za Šibensko-kninsku županiju, na kojoj su se obratili Joško Odak u ime Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman”, Paško Rakić – predsjednik GO HDZ-a Šibenik, Željko Burić – predsjednik ŽO HDZ-a Šibensko-kninske županije, Ivan Malenica – nositelj liste HDZ-a za IX. izbornu jedinicu, Tomo Medved – zamjenik predsjednika HDZ-a te predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković.

Najbolje iz Like