18. srpnja 2024.

[FOTO] Održan 2. Jesenski festival u Otočcu

Prošlog tjedna Otočani kao i svi posjetitelji i prolaznici mogli su uživati u pravoj jesenskoj idili u Otočcu. Osim šarenila lišća gradski park plijenio je pažnju slamnatim skulpturama. Naime, u ponedjeljak 9. listopada Turistička zajednica Grada Otočca u suradnji s akademskim kiparom i umjetničkim voditeljem udruge „Slama Land Art“ Nikolom Fallerom iz Osijeka,  postavila je u gradskom parku nekoliko slamnatih skulptura. Neke od skulptura su jelen, pastrva, medvjed i bicikl dok je najveće zanimanje svakako bilo za slamnati natpis Otočac. Skulpture su u parku bile izložene čitav tjedan. 

Glavni dan festivala bio je u subotu 14. listopada kada su se od 11 do 17 sati održavale besplatne radionice koje su privukle mnogo djece i roditelja i to ne samo iz Otočca već i Zagreba i Rijeke. Prvu radionicu održao je Nikola Faller. Zajedno s djecom i roditeljima izrađivao je slamnata srca koja su sudionici mogli ponijeti sobom. Drugu radionicu održale su animatorice družionice Leani iz Otočca na kojoj su se izrađivala stabla s pravim lišćem, pužići od kestena i plastelina te ježići od papirnatih tanjura. Treću radionicu održala je udruga Gačanka, također iz Otočca. Na ovoj su radionici djeca naučila kako se na kreativan način može iskoristiti ovčja vuna te su tehnikom suhog filcanja izrađivali jesenske motive. 

U 18:00 sati održao se plesni performans u izvedbi plesnog studija SHINE iz Osijeka. 8 članova u jesenskim kostimima izvelo je zanimljiv i pomalo mističan plesni performans za koji su upotrijebili i neke od izloženih slamnatih skulptura. U završnici plesa pridružio im se i gospodin Faller te su spaljivanjem jedne skulpture kod okupljene publike izazvali poseban interes. Druženje okupljenih se nastavilo uz domaće i strane hitove koje je kombinirao Otočki DJ Danny Black. 

TZ Otočac / Foto: Julijan Labrović