18. srpnja 2024.

Edukacije policije za veću sigurnost na prometnicama

Učestalo smo javljali kako je Policijski službenik Policijske uprave ličko-senjske tijekom mjeseca ožujka 2024. godine u prostorijama Interventne jedinice policije održavao edukaciju policijskih službenika Policijske uprave ličko-senjske za korištenje uređaja za nadzor brzine kretanja vozila u cestovnom prometu.

Ovaj program osposobljavanja sastojao se od praktičnog i teorijskog dijela zakonskih i pod zakonskih propisa u području mjerila u cestovnom prometu, taktike i metodologije utvrđivanja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i mjerila za nadzor prometa u uporabi u Republici Hrvatskoj.

Cilj edukacije bio  je podizanje razine sigurnosti u prometu kako bi se smanjio broj prometnih nesreća i njihovih posljedica jer su nepropisna i neprilagođena brzina i dalje jedan od glavnih uzročnika stradavanja u prometnim nesrećama. 
Policija poziva sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu te da svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti na svim prometnicama.

Najbolje iz Like