18. srpnja 2024.

Zimske ljepote Hrvatske na naslovnici The Sunday Timesa

Prestižni britanski The Sunday Times, u svome Travel izdanju, objavio je reportažu o Hrvatskoj kao nezaobilaznoj destinaciji tijekom zimskog, odnosno, blagdanskog razdoblja, na online platformi, i na naslovnici tiskanog izdanja

Navodeći glavne adventske atrakcije i ljepote prirodnog krajolika u zimskom ruhu, autorica članka Mary Novakovich poziva čitatelje na posjet i obilazak različitih krajeva Lijepe naše, kako kontinentalnih gradova, tako i mjesta uz more, i to upravo tijekom hladnih mjeseci. 

„Zaleđeni slapovi, srednjovjekovni dvorci, karnevali te nove avio linije tijekom cijele godine, ključni su razlozi za posjetiti Hrvatsku izvan ljetne sezone“, ističe novinarka koja je, kako kaže, nakon svakog putovanja u Lijepu našu iznova oduševljena hrvatskom turističkom ponudom. 

Kao odredišta koja osobito odišu zimskim šarmom i pružaju atraktivan doživljaj, posebno su istaknuti prirodni pejzaži poput Plitvičkih jezera, Nacionalnog parka Krka, Medvednice i Biokova. 

Za obožavatelje karnevala i festivalskih događanja preporučuje se odlazak u Dubrovnik koji je poznat po svojoj godišnjoj zimskoj kulturno-glazbenoj zabavi i raznolikim koncertima i nastupima u samom centru grada. Nezaobilazan je i Riječki karneval kao ishodište blistave parade, šarenih kostima i vesele atmosfere, naglašava u tekstu Novakovich. 

Zimska bajka u krugu barokne i rokoko arhitekture Varaždina, baš kao i u povijesnoj jezgri Splita, neizostavna je točka putovanja za vrijeme Adventa u Hrvatskoj, navodi novinarka. Adventske kućice, zimski gastronomski specijaliteti, božićni hitovi te osvjetljene ulice glavni su aduti za postizanje odličnog raspoloženja, kako onih najmlađih, tako i starijih. 

Prema svemu navedenom u članku, Hrvatska je prepoznata kao odredište za idealan zimski bijeg od gužvi i uživanje u blagodatima božićnog ugođaja, što je svakako još jedan korak ka razvoju našeg cjelogodišnjeg turizma. 

HTZ / PR