12. srpnja 2024.

Rotary klub Gospić u akciji uređenja prolaza bana Kurjakovića

Članovi Rotary kluba Gospić još jednom su se istaknuli svojom predanošću i brigom za zajednicu. Današnji fokus njihove hvalevrijedne akcije bilo je uređenje prolaza bana Kurjakovića, a nalazi se u samom centru grada Gospića. Ovaj prolaz, iako možda nepoznat mlađim generacijama, nosi povijesno značenje budući da je dobio naziv po istaknutom članu plemićke obitelji Kurjakovića, koji su nekoć vladali polovicom tadašnje Hrvatske.

Dolaskom na lokaciju, zatekli smo vrijedne članove Rotary kluba Gospić, predvođene predsjednikom Milom Milkovićem. Naravno, pozitivno iznenađeni upitali smo za komentar, koji nam je onda dao dr.sc. Ivan Brlić, a odmah je istaknuo važnost obnove ovog prolaza te naglasio da se radi o javnom prostoru koji treba biti na usluzi građanima.

„Vidjeli smo da je šteta da je ta ulica, odnosno prolaz bana Kurjakovića zapušten, da je šteta da se ne obnovi i da se skrati put do centra grada ili Murković mlina. U konačnici to je javni prostor koji treba biti na usluzi građanima. Tome je “kriva” naša članica Nina Stopić koja je inače šefica katastra i ona je to spomenula, a naravno naš predsjednik Mile Milković je to zdušno prihvatio i evo svi smo danas ovdje, krčimo, čistimo, zapravo taj prolaz vraćamo u funkciju. “ – govori nam znanstvenik Brlić.

Osim ove današnje akcije Rotary klub Gospić također je poznat po svojim humanitarnim inicijativama, tako su organizirali predstavu pod nazivom “Ubu ovo ono”, koja će se održati 9. srpnja 2024. s početkom u 20 sati na adresi Pazariška ulica 36, Gospić, ispred Razvojnog centra Ličko-senjske županije. Sva prikupljena sredstva od prodanih ulaznica namijenjena su radionicama na temu “Mentalno zdravlje mladih”. Cijena ulaznica iznosi 15 eura za stolice i 10 eura za klupe.

Ovom prilikom, Rotary klub Gospić još jednom je pokazao svoju posvećenost zajednici te potvrdio svoj status kao organizacija koja se kontinuirano trudi unaprijediti lokalnu zajednicu kroz različite inicijative. Njihov rad predstavlja primjer suradnje i brige za dobrobit svih građana, te ih se s pravom može smatrati uzorom drugim organizacijama i pojedincima u zajednici.