18. srpnja 2024.

Razgovarali smo s inovatoricom sve popularnijeg ličkog brenda WOOLEE i saznali da nas samo dani dijele do dolaska istog na tržište

Nakon osvojene GRAND PRIX nagrade, na kojoj i ovim putem još jednom čestitamo, na Agro Arca sajmu u Prelogu gdje su predstavljene inovacije u poljoprivredi, naš lički brend WOLLEE dokazao je kako na problem ne treba gledati kao takav ( gdje s vunom?) već mu treba pristupiti s drugog gledišta i od njega napraviti sve poznatiji ekološki proizvod. 

Upravo iz tog razloga odlučili smo porazgovarati s gđom. Dragicom Jerkov i saznati kada i gdje bi taj proizvod mogli naći na tržištu.

„Kada imate takav problem koji nitko do sada nije riješio , tada se zovete pionirom i inovatorom , a zna se da pioniri imaju“ krvavu glavu“ jer glavom probijaju zid , rade otvor za sve druge koji dolaze iza njih.

Svi me uvjeravaju da je ovaj period koji smo proveli u registraciji i legalizaciji naše aktivnosti – a to je : „PROIZVODNJA ORGANSKOG GNOJIVA OD SIROVE VUNE„ brz jer nije postojao zakonodavni okvir .“ govori nam gđa. Jerkov

Naglasila je kako je EKO LIKA GREENOVATION projekt, iz kojeg je i izašla ideja o ekološkom peletiranom gnojivu i repelentu, u provedbi svega dvije godine na području Like, te da su WOOLEE proizvodi u testnoj proizvodnji i čekaju zadnje dozvole i potvrde.

Naglasila je kako je veliku podršku i pomoć imala od županije, HGK –Otočac, državne uprave, te ministarstava gospodarstva i poljoprivrede.

Također pomoć je imala i od inovatora i stručnih suradnika, jer su uz zakonodavnu problematiku, morali riješiti i operativnu problematiku strojeva za proizvodnju. 

S ponosom naglašava kako je ovaj projekt probudio akademsku zajednicu , državnu i lokalnu upravu i upravo radi toga svjedočimo stvaranju centra za vunu Ličko-senjske županije.

„Osjećam se kao sprinter na stazi u čučnju , koji čeka pucanj da bi krenuo…Woolee čeka pucanj .. Mi smo se nadali i željeli brži start , ali mogu sa radošću reći da je izvjestan i da se odbrojava u danima.

Zahvaljujem ja osobno , zajedno sa WOOLEE- ijem na strpljenju…

Ali sam sigurna da nećete biti razočarani i da će WOOLEE biti na ponos svih Ličana.“ rekla nam je s radošću i nestrpljenjem gđa. Jerkov.

Saznali smo i kako će proizvod nakon što izađe na tržište biti dostupan na njihovom web shopu, kako bi kupci što lakše, u samo par klikova, mogli doći do njega!

Najbolje iz Like