18. srpnja 2024.

Pickleball osvaja Hrvatsku uz poseban spoj Tesle i Amerike

Apfel Arena u Makarskoj bila je domaćin prvog Pickleball Festivala u Hrvatskoj. Festival je privukao više od 40 sudionika iz sedam zemalja diljem svijeta. Ovaj dinamični sport, koji je u posljednje vrijeme sve popularniji, okupio je zaljubljenike iz Hrvatske, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Italije, Njemačke, Češke i Belgije. Festival je ponudio jedinstven spoj natjecanja i mogućnosti učenja. Sudionici su prvi dan uživali u učenju, a drugi su proveli u natjecanju u dvije kategorije: ‘Experts’ i ‘Amateurs’.

No, jedan od posebnih trenutaka festivala bio je dolazak Penny Smith Eifrig, trenerice iz Sjedinjenih Američkih Država. Penny je pružila mogućnost učenja, pružajući besplatne instrukcije, a nakon festivala, odlučila ostati u Hrvatskoj, kako bi podučavala Pickleballlokalnim entuzijastima. Njena strast i predanost ovom sportu oduševila je sudionike, a njen boravak u Hrvatskoj donio je novu dimenziju popularizaciji Pickleballa u zemlji.

Na Pennyinom putovanju pridružila joj se i Mirjana Juras, kuma i promotorica Pickleballa u Hrvatskoj, koja je u posljednjih godinu dana organizirala niz Pickleball događaja diljem Hrvatske. Jedan nevjerojatan spoj napravile su Penny i Mirjana posjetivši Memorijalni centar Nikola Tesla, koji je okupio mnogobrojne posjetitelje koji su zaigrali Pickleball spajajući prošlost i inovativnost.

Mirjana i Peny odlučile su posjetiti Memorijalni centar Nikola Tesla, kako bi osjetile nevjerojatnu sponu između genijalnosti Nikole Tesle i inovativnosti koju Pickleball donosi kao sport. Uživajući u ljepotama prirode, slikovitom okruženju koje je bilo dom Nikole Tesle tijekom njegovog djetinjstva, osjetile su jedinstvenu simbiozu između povijesti, znanosti i sporta, što će povezati i ostale igrače pickleballa u razumijevanju Teslina nasljeđa i pridonijeti popularizaciji pickleballa u Hrvatskoj i povećanju broja pickleball igrača koji će posjetiti Memorijalni centar Nikola Tesla.

Media team

Pickleball club Nikola Tesla Croatia

Foto i video: Milan Kulaš Pilja