19. srpnja 2024.

Održana XVIII. sjednica Županijske skupštine

U Gradskoj vijećnici s početkom u 13:00 sati održana je Skupština Ličko-senjske županije. Sjednica je započela Aktualnim satom gdje su se istaknula pitanja o sigurnosti građana zbog ilegalnih migracija, nedostatku Vijeća za prevenciju, imenovanju povjerenika Vlade RH za Gospić, te zdravstvenim ulaganjima.

Nezavisni vijećnik Danijel Tušak postavio je pitanje županu Ernestu Petryju o sigurnosti okoline zbog porasta razbojstava, provala i tuča te zapošljavanju stranih radnika. Tušak je istaknuo nedostatak Vijeća za prevenciju i pitao o imenovanju povjerenika Vlade RH za Gospić, koji još nema usvojen proračun za 2024. godinu. 

-Zahvaljujem na prijedlogu jer je potrebno aktivirati to Vijeće. Definitivno ću se angažirati u radu tog vijeća, s nadom da će nam se pridružiti mnogi vijećnici iz Županijske skupštine.

Što se tiče imenovanja povjerenika Vlade RH za područje Grada Gospića, svi smo svjesni da Grad Gospić još nije usvojio proračun za 2024. godinu. Kao Županija, spriječili smo potencijalne poteškoće u radu sportskih klubova i udruga tako što smo uplatili Gradskom sportskom savezu 50 tisuća eura, istaknuo je župan Petry.

Također, Ivica Radošević (HDZ) pitao je župana o kapitalnim ulaganjima u zdravstvene ustanove. U Ličko-senjskoj županiji intenzivno se radi na unaprjeđenju zdravstvene infrastrukture. U Lovincu su završeni građevinski radovi ljekarne, čija je investicija vrijedna 135 tisuća eura, dok se trenutno provodi nabava opreme. U Donjem Lapcu je u tijeku energetska obnova ambulante, a u Korenici je također u postupku nabava opreme. Osim toga, planira se obnova ljekarne u Otočcu. U Karlobagu se priprema nabava ultrazvučnog uređaja, dok se u Gospiću adaptiraju prostori Doma zdravlja (…) odgovorio je župan Ernest Petry.

Na dnevnom redu Skupštine je donošenje niza zaključaka, a među ostalim na dnevnom redu je i davanje suglasnosti za Projekt “CAMPUS” Javnoj ustanovi – Razvojna agencije Ličko-senjske županije – LIRA.

Najbolje iz Like