19. srpnja 2024.

Ministarstvo turizma i sporta sufinancira programe za djecu i mlade u LSŽ

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac jučer je uručila 16 ugovora o sufinanciranju programa razvoja od interesa za jedinicu lokalne odnosno područne (regionalne) samouprave za 2024. godinu u ukupnom iznosu od gotovo četiri milijuna eura, među kojima je i ugovor za Ličko – senjsku županiju.

U 2023. godini su za ovu svrhu odobrena sredstva u iznosu od tri milijuna eura, no već sada u ovoj godini taj iznos je povećan za gotovo jedan milijun eura.

Ministrica Brnjac istaknula je važnost ulaganja u sport kao ključnog faktora za razvoj djece i mladih, te je naglasila da su sredstva namijenjena ciljano za sport djece i mladih, kao i za njihovu opremu te rad trenera koji rade s njima u klubovima i drugim sportskim udrugama.

U Ličko-senjskoj županiji, sredstva dodijeljena za sport iznose ukupno 151.220,12 eura. Ova sredstva bit će usmjerena prema sufinanciranju rada 35 trenera iz 10 sportskih grana. Cilj ovog financiranja je omogućiti djeci iz manje razvijenih područja bolje i pristupačnije uvjete za bavljenje sportom. Ugovor je potpisao predsjednik Zajednice sportova LSŽ, Milan Radošević.

Ličko-senjska županija trenutno broji oko 1900 djece, a dodijeljena sredstva imat će ključnu ulogu u stvaranju poticajnog okruženja za razvoj sportskih aktivnosti među mladima. Ova inicijativa također pridonosi stvaranju jednakih mogućnosti za djecu diljem županije, te će doprinijeti jačanju sportske infrastrukture i razvoju sportskih talenata!

Najbolje iz Like / Foto: Facebook Zajednica sportova LSŽ