18. srpnja 2024.

Ličko-senjska županija osigurala sredstva za funkcioniranje sportskih klubova na području grada Gospića jer su se isti našli u nezavidnoj situaciji

Danas je u prostorijama Ličko-senjske županije predsjednik Zajednice sportova Ličko-senjske županije Milan Radošević potpisao Ugovor o pozajmici vrijedan 50.000 eura, koja sredstva će se pozajmiti Zajednici sportova Grada Gospića, a sve kako bi sportski klubovi s područja grada Gospića mogli nastaviti funkcionirati, a sve povodom novonastale situacije odnosno nemogućnosti financiranja klubova iz proračunskih sredstava Grada Gospića uslijed nedonošenja proračuna Grada Gospića.

Razlog davanja pozajmice je pomoć u aktivnostima koje su od interesa za razvoj sporta i unaprjeđenje rada u području sporta za Ličko-senjsku županiju i Grad Gospić.

Predsjednik Zajednice sportova Grada Gospića Danijel Tušak zahvalio se ličko-senjskom županu Ernestu Petryju koji je prepoznao novonastalu situaciju, gdje su sportske udruge na području grada Gospića došle u nezavidnu situaciju s obzirom na činjenicu da gradski proračun nije izglasan za ovu godinu te su samim time sportske udruge ostavljene na cjedilu.

– „Drago mi je da još uvijek ima ljudi koji se trude i vide problem, prvenstveno župan koji će sa sredstvima Županije izaći u susret do izglasavanja gradskog proračuna. Narednih šest mjeseci će klubovi koji broje mnoštvo djece na području grada Gospića zahvaljujući županu Petryju nesmetano moći održavati turnire i natjecanja. Nadam se da ćemo s budućim gradonačelnikom Grada Gospića imati jednaku suradnju kao i sa županom Ličko senjske županije.“

Predsjednik Zajednice sportova Ličko-senjske županije Milan Radošević također se zahvalio županu što je prepoznao problem financiranja sporta u gradu Gospiću.

– „Sportaši odnosno sportski klubovi s područja grada Gospića našli su se u ogromnim problemima jer nisu mogli plaćati članarine i putovanja na natjecanja za svoje članove.

Mogu naglasiti, ako ova sredstva budu nedostatna, Ličko-senjska županija će pronaći i druge načine da se osiguraju neophodna dodatna sredstva tako da sport na području grada Gospića nesmetano može funkcionirati i u budućnosti.“

Župan Petry također se obratio prigodnim riječima:

– „ Čast i zadovoljstvo mi je da sam u ime Ličko- senjske županije mogao izaći u susret sportskim udrugama i sportašima s područja grada Gospića, pogotovo mlađoj populaciji koja je uključena u sportske aktivnosti. Jednako tako se zahvaljujem i gospodinu Radoševiću koji se uključio ispred Županijske zajednice sportova i gospodinu Danijelu Tušaku ispred Gradske zajednice sportova.

U slučaju nedostatka sredstava, Ličko- senjska županija će intervenirati s dodatnim sredstvima.

Možemo još jednom konstatirati da smo ponosni što smo mogli brzinski reagirati da spasimo sportske udruge koje su se našle u nezavidnoj situaciji iz razloga jer Proračun Grada Gospića nije donesen .“

Najbolje iz Like / LSŽ