12. srpnja 2024.

Ličko-senjska županija, LIRA i Razvojni centar potpisali Sporazum o suradnji za organizaciju ovogodišnje manifestacije „Jesen u Lici”

U prostorijama Ličko-senjske županije danas je potpisan Sporazum o suradnji koji označava početak priprema za manifestaciju „Jesen u Lici“, koja će se održati u Gospiću na Trgu Stjepana Radića od 4. do 6. listopada 2024. godine.

Sporazum su potpisali ključni partneri: župan Ličko-senjske županije Ernest Petry, ravnatelj Razvojnog centra Mile Milković i ravnatelj Razvojne agencije Ličko-senjske županije – LIRA, Andrija Brkljačić.

Potpisanim Sporazumom Ličko-senjska županija kao organizator preuzima obvezu osiguravanja pokroviteljstva, prikupljanja sponzora, osiguranja sredstava u Županijskom proračunu, prikupljanja prijava izlagača, promocije manifestacije u medijima, kao i organizacije popratnih događaja.

S druge strane, LIRA će kao suorganizator raditi na animiranju izlagača i pružanju tehničke podrške, dok će Razvojni centar organizirati aktivnosti vezane uz animiranje proizvođača prehrambenih proizvoda i voćnih rakija za sudjelovanje u ocjenjivanju kvalitete proizvoda. Sve ovo doprinijet će obogaćivanju sadržaja manifestacije i promociji kvalitete lokalnih proizvoda.

Ovaj sporazum osigurava suradnju i koordinaciju između Ličko-senjske županije i ustanova kojima je Županija osnivač, s ciljem promocije i poticanja razvoja gospodarstva na području županije.