18. srpnja 2024.

Javni poziv za provođenje mjera iz Programa potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Općine Karlobag za razdoblje od 2022.-2025. godine 

Općina Karlobag objavila je Javni poziv za korištenje sredstava iz Programa potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju za razdoblje od 2022. do 2025. godine. Ovaj ključni korak ima za cilj potaknuti modernizaciju poljoprivredne proizvodnje i ojačati ruralnu ekonomiju na području općine.

Javni poziv otvoren je za širok spektar sudionika, uključujući poljoprivrednike, pčelare, obrtnike, zadruge i obiteljska poljoprivredna gospodarstva čije aktivnosti su usmjerene na Općinu Karlobag. Sredstva su namijenjena financiranju projekata ulaganja u fizičku imovinu, sektor stočarstva te očuvanje i proširenje pčelinjeg fonda, što doprinosi ne samo razvoju poljoprivrede već i očuvanju okoliša.

Općina nudi potpore za ulaganje u objekte i opremu potrebnu za modernizaciju i prilagodbu poljoprivredne proizvodnje, subvencije za osjemenjivanje u sektoru stočarstva, potpore za nabavu životinja, te potpore za nabavku pčelarske opreme i matica. Cilj ovih mjera je potaknuti poljoprivrednike na upotrebu novih tehnologija i metoda rada radi povećanja produktivnosti i konkurentnosti na tržištu.

Rok za podnošenje prijava je do 29. travnja 2024. godine, a sredstva će se dodjeljivati prema redoslijedu pristiglih prijava. Stoga se zainteresirani potiču na brzu reakciju kako bi iskoristili ovu priliku za unapređenje svojih poslovanja i doprinos razvoju ruralnog područja Općine Karlobag.

Ovim javnim pozivom, Općina Karlobag nastoji osigurati održivi razvoj svojih ruralnih područja i poboljšati životni standard lokalnog stanovništva. Kroz poticanje poljoprivredne proizvodnje i ruralnog razvoja, Karlobag se ističe kao primjer općine koja aktivno radi na unaprjeđenju kvalitete života svojih građana te promiče ekološku svijest i održivost.

Za više informacija o načinu prijave i uvjetima javnog poziva, zainteresirani mogu posjetiti web stranicu Općine za detaljne upute. Ova inicijativa predstavlja važan korak prema jačanju poljoprivredne proizvodnje i ruralnog razvoja, potičući ekonomski prosperitet i održivost u regiji. Općina Karlobag poziva sve poljoprivrednike i ruralne poduzetnike da se pridruže ovom pozivu kako bi sudjelovali u unaprjeđenju lokalne zajednice i okoliša.

Najbolje iz Like