18. srpnja 2024.

Izvrstan Zeko-fest, djeca iz cijele Hrvatske došla na PP Grabovaču

Šesti puta zaredom JU Pećinski park Grabovača priredila je danas vrlo popularni „Zeko fest“ na kojemu je sudjelovalo  preko 250 djece. Kako nam je rekla ravnateljica ove ustanove Jelena Milković, danas je na Grabovači bilo svega dobroga, a na kraju i nešto kiše.

-U sklopu Zeko-festa održane su radionice na kojima su djeca izrađivala zečeve od različitih materijala, bojala jaja, slikala, crtala, izrađivala narukvice, tko je želio mogao se uključiti u umjetničko oslikavanje lica te je održana i  potraga za pisanicama. Pri tome je svako dijete  dobilo i slatku nagradu za pronađenu pisanicu. Najveći broj današnjih  posjetitelja ove manifestacije  bio je iz Perušića, ali i iz Zagreba, Zadra, Šibenika, Splita…. U samu špilju Samograd ušlo je više od 100 osoba. Mahom odraslih jer su djeca imala svog posla na radionicama i tražeći skrivene pisanice.

Zbog kiše ova je manifestacija danas završila malo ranije, odnosno oko 17 sati. Na sreću djece do tada su održane sve planirane radionice i pronađene sve skrivene pisanice, naglasila je ravnateljica ove ustanove Jelena Milković. Organizatori su slatke darove dijelili i odraslima nakon što su se neki od njih vratili iz špilje Samograd pomalo mokri.

Najbolje iz Like