18. srpnja 2024.

Hrvatski klub Arktos s potporom Rina Mašića osvojio medalje na Judgement Day 2023 u Budimpešti

Judgement Day 2023, svjetsko okupljanje natjecatelja u obaranju ruke, donijelo je uzbuđenje i natjecateljski duh u Mađarsku od 22. do 24. rujna. Hrvatski klub Arktos, s podrškom iskusnog Rina Mašića, ponosno je predstavljao Hrvatsku na ovom prestižnom natjecanju, ostavljajući svoj trag u povijesti ovog sporta.

Klub Arktos okupio je iznimno talentiranu ekipu natjecatelja, koja je donijela izvanredne rezultate. Andrija Šimić, Sebastijan Mašić, Marko Sudar, Jakov Lukač i Dorian Domijan bili su nositelji Hrvatske na ovom natjecanju.

Najistaknutiji među njima bio je Andrija Šimić, višestruki prvak Hrvatske u obaranju ruke i dvostruki viceprvak Europe, koji se vratio na natjecateljsku scenu nakon godinu dana izbivanja zbog ozljeda. Unatoč planiranju sudjelovanja u kategoriji seniora do 105 kg, Andrija je hrabro prešao u kategoriju +105 kg i osvojio srebro za lijevu ruku i broncu za desnu ruku. Njegova izvanredna izvedba pokazala je njegovu iznimnu fizičku snagu i tehniku.

Sebastijan Mašić natjecao se u kategoriji Master 90+ lijeva ruka i ostvario četvrto mjesto za lijevu ruku i treće mjesto za desnu ruku. Osim toga, Sebastijan se natjecao i u kategoriji Seniori 105+ za desnu ruku, gdje je zauzeo četvrto mjesto. Njegova upornost i iskustvo doprinijeli su uspješnom nastupu kluba Arktos.

Marko Sudar, koji je nastupio u kategoriji do 85 kg, borio se s obje ruke. Osvojio je 10. mjesto s desnom rukom i 11. mjesto s lijevom rukom, što svakako svjedoči o njegovoj predanosti i trudu.

Jakov Lukač, najmlađi član kluba, hrabro se natjecao u kategoriji juniora do 90 kg, istovremeno se boreći s obje ruke. Jakov je osvojio 10. mjesto na obje ruke, pružajući nadu za budućnost hrvatskog obaranja ruke.

Posebno inspirirajuća priča dolazi od Doriana Domijanakoji se natjecao u kategoriji osoba s invaliditetom u sjedećem stilu. Dorian se borio s obje ruke i postigao izvanredne rezultate – četvrto mjesto desnom rukom i peto mjesto lijevom rukom. Njegov uspjeh dokazuje da prepreke ne postoje kada postoji strast prema obaranju ruke. Dorian je postao izvor inspiracije za mnoge, ističući važnost volje i predanosti.

Sveukupno, hrvatski klub Arktos ostvario je izvanredne rezultate na Judgement Day 2023 u Budimpešti, noseći hrvatske boje s ponosom i dostojanstvom. Njihov trud i predanost donijeli su medalje i inspiraciju, dok je Rino Mašić pružio podršku koja je bila ključna za njihov uspjeh. Čestitamo klubu Arktos na izvanrednom nastupu i radujemo se budućim uspjesima koje će donijeti ovaj talentirani klub.

Najbolje iz Like / PR