18. srpnja 2024.

[FOTO] Grad Gospić uložio sredstva za sanaciju mosta i obnovu dječjeg parka: Poboljšanje kvalitete života građana

GOSPIĆ – Nakon dužeg vapaja i prozivki građana Gospića o neosvijetljenom mostu i gotovo razrušenom dijelu za pješake, Grad Gospić krenuo je u radove kako bi sanirao stari most na Novčici i uredio dječji park na svima znanom Čardaku. Za dodatne informacije o radovima na rekonstrukciji mosta obratili smo se gospodinu Josipu Popravku iz Grada Gospića, koji nam je dao na uvid tražene informacije.

Radovi su započeli uvođenjem izvođača u posao 5. listopada 2023. godine, a prema planu, trebali bi biti završeni do 13. studenog 2023. godine.

Rekonstrukcija mosta uključuje radove na nogostupu, sanaciju ograde na mostu te postavljanje novih antiknih (dekorativnih) rasvjetnih stupova. Ukupna vrijednost svih radova iznosi 43.658,70 eura, a sredstva za ove radove osigurana su u cijelosti iz gradskog proračuna.

Osim toga, Grad Gospić je otvorio još jedno gradilište – dječji park na poznatom Čardaku. I ovaj park, omiljeno mjesto za igru i druženje najmlađih Gospićana, bit će temeljito uređen i opremljen.

Gradsko poduzeće Komunalac Gospić d.o.o. radit će na postavljanju javne rasvjete, što dodatno naglašava angažman lokalnih snaga na ovim važnim infrastrukturnim projektima.

Građani Gospića s nestrpljenjem očekuju završetak ovih radova, koji će poboljšati kvalitetu života u gradu i pružiti sigurnije okruženje za sve građane, posebno za djecu. Uvjereni smo da će ovi radovi biti uspješno dovršeni prema planu, kako bi građani mogli uživati u novim i poboljšanim okruženjima.

Najbolje iz Like